Banner 980x90

Neparastā biešu biezzupa

Sastāvdaļas - 3-4 vidēja izmēra sarkanās bietes (nomizotas, sagrieztas vidējos gabalos), 1 sīpols (vai puravs), 1 liels ābols (nomizot un izņemt serdi), 2 selerijas kāti, 1/2 sarkanās paprikas, 100 grami šampinjoni, 1 ēdamkarote olīveļļas, 2 l buljona, ķimenes, timiāns, lauru lapa, 1/2 citrona sula, sāli pēc garšas.

Pagatavošana - sagrieztos dārzeņus ber katlā kur tos olīveļļā apcep, tad nedaudz pasautē un pievieno 2l buljona un garšvielas, vāra uz nelielas uguns aptuveni 30 min, līdz dārzeņi mīksti. Dārzeņus izkāš, lauru lapu izņem, buljonu noliek siltumā. Dārzeņus sablenderē.

Apvieno buljonu ar biezeni, uzvāra, pievieno vēl sāli vai garšvielas, izspiesto citrona sulu.

Lejot šķivjos var pievienot karoti bezpiedevu jogurta un zaļumus.

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu