Banner 980x90

Nomas velosipēdus ārzemnieki izmanto Rīgas un Jūrmalas apskatei

Šī gada aktīvajā velosezonā strauji augusi nomas velosipēdu popularitāte un kopējais ar tiem reģistrēto braucienu skaits ir trīskāršojies,sasniedzot nepilnus desmit tūkstošus. Visaktīvāk velonomas pakalpojumus izmantojuši vietējie iedzīvotāji, kuri veikuši 70% no visiem braucieniem, liecina "Six" velonomas apkopotie dati. Atsaucoties uz lielo pieprasījumu,populārākajos nomas punktos Rīgas centrā velosipēdi būs pieejami visu ziemu, pilsētu informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Vidējais nomas velosipēda lietošanas ilgums ir 3,2 stundas - vietējie iedzīvotāji parasti nomājuši velosipēdu īsākam laika posmam,kamēr ārvalstu viesi bieži vien mēdz iznomāt velosipēdu līdz pat nedēļu ilgam periodam, aktīvi iepazīstot Rīgu, Jūrmalu un pilsētu tuvāko apkārtni. Vairāk nekā 200 velobraucēji šovasar izmantojuši arī iespēju iegādāties velonomas abonementus, lai visu sezonu regulāri pārvietotos ar velosipēdu.

"Velobraukšanas kultūra Rīgā ir sākusi attīstīties.To veicina gan infrastruktūras pakāpeniska izveide, gan arī pēdējos gados labvēlīgie laika apstākļi, kas ļauj ar velosipēdu brīvi pārvietoties arī gada aukstākajos mēnešos. Šogad pagarināsim velo sezonu, piedāvājot nomas velosipēdus arī ziemas sezonā. Skandināvijas valstu pieredze rāda, ka velobraukšanai vēsāks laiks nav šķērslis. Galvenais ir pareizs apģērbs un attieksme, kas ļauj izmantot priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar velosipēdu visa gada garumā," stāsta Arnis Jaudzems, "Sixt" vadītājs Baltijas valstīs.

Šis būs pirmais gads, kad velo noma darbosies arī pēc tradicionālās velo sezonas beigām, piedāvājot iespēju iznomāt velosipēdu arī ziemā.No novembra beigām līdz nākamā gada aprīlim Rīgā būs pieejami 30 velosipēdi, kas aprīkoti ar speciālām ziemas riepām. Šie velosipēdi būs izvietoti piecos klientu iecienītākajos velonomas punktos –pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", Pulkveža Brieža un Elizabetes ielas, Tallinas un Miera ielas, Vaļņu un Kaļķu ielas, kā arī kā arī Kalnciema un Slokas ielas krustojumos. Klienti, kuri iegādājušies abonementus, varēs braukt katru dienu divas stundas dienā bez maksas līdz pat 2015.gada 31.martam.

Šogad "Sixt" velonoma arī ievērojami paplašinājusi nomas punktu tīklu un tajos pieejamo velosipēdu skaitu. Šajā sezonā 29 nomas stacijās Rīgā un Jūrmalā kopumā bija pieejami vairāk nekā 250 velosipēdi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)