Banner 980x90

Noslēgusies Jūrmala Masters kvalifikācija; Solovejs/Šmēdiņš iekļūst pamatturnīrā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 1.septembrī, ar kvalifikācijas turnīru Jūrmalas pludmales centrā Majoru pludmalē sākās Eiropas čempionāta šīs sezonas vienīgais Masters turnīrs. Divās kārtās gan vīriešiem, gan sievietēm tika noskaidrotas tās četras komandas, kuras ieguva tiesības piektdien piedalīties pamatturnīrā. Pamatturnīrā iekļuva arī Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja organizatori, pamatturnīrā dalību jau bija nodrošinājuši pa 12 pāriem gan vīriešiem, gan sievietēm, bet kvalifikācijas divām kārtām vajadzēja noskaidrot vēl četrus veiksminiekus. Viņu vidū bija arī vienīgais Latvijas duets šajā sacensību stadijā Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs. Toms Šmēdiņš pēc uzvaras atzina, ka abi ar pārinieku Aleksandru Soloveju bijuši pārliecināti par uzvaru pirmajā spēlē. Otrā spēle bijusi daudz grūtāka, pretinieki labāk spēlējuši aizsardzībā. "Laika apstākļi šodien Jūrmalā bija ļoti labi, uz otro mūsu spēli ieradās daudz vairāk skatītāju, mēs spēles laikā dzirdējām viņu atbalstu, paldies, tas mums ļoti noderēja! Ceru, ka uz sestdienas un svētdienas spēlēm atbalstītāju pulks Jūrmalā būs vēl lielāks,"piebilda Toms Šmēdiņš.

Pirmajā spēlē latvieši, kuri sacensībās tika iekļauti ar speciālo uzaicinājumu, tikās ar kvalifikācijas turnīra galvenajiem favorītiem, ar pirmo numuru izsētajiem ukraiņiem Jaroslavu Gordejevu un Mikolu Babiču. Pēc pārliecinoši uzvarēta 1. seta otrajā nācās piekāpties, bet triju setu cīņā uzvarēja latvieši ar 2:1 (21:11, 20:22, 15:11).

Cīņā par iekļūšanu pamatturnīrā pretī stājās talantīgie krievu pludmales volejbolisti Igors Veļičko un Maksims Sivolaps, kuri izvirzījās vadībā ar 18:12, tomēr 1. setu uzvarēt nespēja – 23:21 Šmēdiņa un Soloveja labā. 2. setu atkal nācās zaudēt, taču iegūto 8:4 pārsvaru 3. seta ievadā izdevās nosargāt līdz beigām – uzvara setā un mačā ar 2:1 (23:21, 17:21, 15:12).

Līdz ar to pamatturnīrā spēlēs septiņi Latvijas dueti – četri vīriešu un t’īs – sieviešu sacensībās. Šmēdiņš ar Soloveju pamatturnīrā izlikti ar 15. numuru un ielozēti B grupā, kur piektdien, pulksten 10:10 pirmajā laukumā viņus gaidīs dvīņubrāļi Benets un Dāvids Poņevaci (10. numurs Jūrmalā), pulksten 13:30 jāspēlē ar Krievijas duetu Jaroslavs Koškarjovs/Ruslans Bikanovs (7.), bet pulksten 17:20 – ar otru Krievijas duetu šajās sacensībās, jauniešu olimpisko spēļu uzvarētājiem 2014. gadā Ņaņjinā Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu (2.), kurus trenē igaunis Rivo Vesiks.

Sacensību galvenie favorīti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs spēlēs A grupā, kur viņu pretinieki rindas kārtībā būs francūži Jusefs Krū un Kasī Ejs (9.), jau trešo reizi uz Jūrmalu atbraukušie izraēlieši Seans Faiga un Ariels Hilmans (8.) un Slovēnijas pārstāvji Nejcs Zemļaks un Jans Pokeršniks (16.).

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža (3.) C grupā eksaminēs ukraiņus Oleksiju Deņinu un Sergiju Popovu (11.), labi pazīstamo pārinieku Turcijas ziemas čempionātā pludmales volejbolā Muratu Giginoglu un Safu Urlu (6.), kā arī Austrijas duetu Daniels Milners/Lorencs Petučnigs (14.).

Tikmēr Edgars Točs un Rihards Finsters (12.) ielozēti D grupā, kur pirmā spēle viņiem būs ar Austrijas spēcīgāko duetu šajās sacensībās Tomass Kūnerts/Kristofs Dreslers (4.), kam sekos mači ar grieķiem Dimitriosu Diopasu un Todori Papadimitriu (13.) un spēcīgāko Beļģijas duetu Driesu Koikelkorenu un Tomu van Valli (5.).

Spēļu rezultāti vīriešiem pieejami šeit: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=941&mID=1924&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Sieviešu turnīrā visaugstāk no Latvijas duetiem izliktas Marta Ozoliņa un Alise Lece, kurām ticis ceturtais numurs. Viņas D grupā sacensības uzsāks jau pulksten 9:20 un spēļu secībā tiksies ar Krievijas duetu Ksenija Dabiža/Jūlija Abalakina (12.), Somijas pāri Taru Lahti/Annīna Parkinena (5.) un dienvidu kaimiņienēm lietuvietēm Ievu Dumbauskaiti un Irinu Zobņinu (13.).

C grupā spēlēs Eiropas U-22 čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka (14.), kuras tiksies ar vienu no četriem Vācijas duetiem sieviešu sacensībās Jūrmalā Terēzu Mersmanu un Izabelu Šnaideri (6.), francūzietēm Aleksandru Župitē un Loru Longjē (11.) un strauji progresējošajām Ukrainas pludmales volejbolistēm Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Ščipkovu (3.), kurām tikai nedaudz pietrūka, lai spēlētu Riodežaneiro.

Visbeidzot 2015. gada Eiropas U-18 čempione Paula Nečiporuka pārī ar Agnesi Caicu (15.) par vietu izslēgšanas spēlēs cīnīsies ar čehietēm Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu (7.), Krievjas duetu Darja Rudiha/Olga Motriha (10.) un vācietēm Viktoriju Bīneku un Jūliju Grosneri (2.).

Grupas uzvarētāji uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, astotdaļfinālā savā starpā tiksies otro un trešo vietu ieguvējām, bet pēdējās vietas īpašniekiem grupā turnīrs būs beidzies.

Piektdien ieeja Jūrmalas pludmales centrā būs bez maksas, bet internetā Latvijas duetu spēlēm līdzi varēs sekot portālā LAOLA1.tv.

Spēļu rezultāti sievietēm pieejami šeit: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=942&mID=1929&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)