Banner 980x90

Paplašinās Jūrmalas ostas robežu

Rīga, 17.apr., LETA. Otrdien valdība atbalstīja Jūrmalas ostas robežu paplašināšanu, ko paredz Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotais noteikumu projekts "Noteikumi par Jūrmalas ostas robežu noteikšanu".

Noteikumi nosaka, ka Jūrmalas ostas robežas tiek paplašinātas saskaņā ar ostas attīstības programmu.

Ostas robežās tiks iekļauta Jūrmalas pašvaldības valdījumā esošā kuģu piestātne "Majori", dabas lieguma "Lielupes grīvas pļavas" ūdens teritorijas, atpūtas kuģošanas un navigācijas funkciju izpildei, kā arī iekļauts ārējais reids, kas nepieciešams kuģošanas drošības nodrošināšanas nolūkā.

SM skaidroja, ka Jūrmalas ostas mērķis ir tapt par "Zaļāko ostu Latvijā", nodrošinot drošas navigācijas funkcijas un enkurošanās operācijas, tai pat laikā saglabājot un nekādā veidā nepasliktinot dabas lieguma teritorijas. Jūrmalas ostas robežas turpmāk vairs nekrustosies ar privātīpašuma robežām, iekļaus publisko ūdeņu tauvas joslu, kā arī tās tiks noliktas precīzi pa Jūrmalas pilsētas administratīvo robežu.

Noteikumu izstrādē piedalījās SM, Jūrmalas ostas pārvalde, Latvijas Jūras administrācija un Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionāla vides pārvalde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)