Banner 980x90

Par godu Latvija simtgadei Jūrmalā šogad ziedēs gandrīz 90 000 puķu stādu

Rīga, 18.apr., LETA. Sagaidot Latvijas simtgadi, pavasara un vasaras sezonā Jūrmalas pilsētvidē uzziedēs gandrīz 90 000 puķu stādu, vairāk nekā 44 000 viengadīgo puķu un gandrīz 45 000 sīpolpuķu, aģentūrai LETA pavēstīja Jūrmalas domes pārstāve Zanda Krastiņa.

Ziedu krāsas, galvenokārt, būs sarkanbaltos toņos. Viengadīgo puķu stādi šobrīd tiek audzēti kokaudzētavas "Bulduri" siltumnīcās. Pirmos 18 550 pavasara atraitnīšu stādus tuvākajās dienās izstādīs skvērā pie Dzintaru koncertzāles, Horna dārzā, skvērā Majoros, Rīgas ielas apstādījumos, Jaundubultu parkā un Talsu šosejas rotācijas apļos.

Plānots, ka vasarā pilsētā ziedēs 8770 dažādu krāsu pelargonijas, 2437 balzamīnes, 2209 kosmejas, 1904 skaistnātrītes, 1323 verbenas, 1206 rudbekijas, 1034 samtenes un daudzas citas puķes, kas rakstos un krāsu kompozīcijās uzsvērs Latvijas valsts simtgadi.

Pēc Krastiņas teiktā, šogad pirmo reizi pilsētas centrālajā gājēju ielā, Jomas ielā, pie 35 laternu stabiem uzstādīs arī puķu vāzes, kurās būs iestādītas pelargonijas dažādos sārtos toņos. "Kā katru gadu izvietos puķu piramīdas, kas tiks veidotas no sārto un bālo toņu pelargonijām, balzamīnēm, kalibrahojām, ko papildinās dzelteno un tumši sarkano toņu ipomejas un sudrabainās salmenes. Gājēju ielas sākumā pie Majoru stacijas uzstādīs puķu sienu, kas tiks veidota no balzamīnēm sarkanā un baltā krāsā un skaistnātrītēm dzeltenos un sārtos toņos," stāsta Krastiņa.

Lielākās puķu dobes būs Horna dārzā pie Jūrmalas Kultūras centra Majoros. Pavasarī tajā ziedēs 15 2400 sīpolpuķes - tulpes, narcises un fritilārijas, bet sīpolpuķēm fonu veidos 3754 atraitnītes. Savukārt vasarā tās nomainīs 3944 dažādas vasaras puķes - rudbekijas, samtenes, salvijas, verbenas, kleomes, balzamīnes, begonijas, cinnijas un citas. Tāpat puķu dobē skvērā Majoros pavasarī uzziedēs 9460 sīpolpuķes, kam fonu veidos 3754 atraitnītes. Vēlāk tās nomainīs 1481 vasaras puķe - kannas, kleomes, kosmejas, puķu tabaka un citas.

Papildus lielajām puķu dobēm pilsētā tiks izvietotas 389 ziedu vāzes pie laternu stabiem, 301 balkona puķu kaste uz tiltu margām un 44 daudzpakāpju puķu kastes Priedainē un Dubultos uz norobežojošām barjerām. Ziedu rotājumi puķu traukos tiks uzstādīti pilsētas centrālajā daļā, kā arī Ķemeros, Kauguros, Vaivaros, Dubultos, Bulduros, Dzintaros un Priedainē.

Krāšņas puķu dobes tiks veidotas arī Rīgas ielas un Pērkona ielas krustojumā, skvērā pie Dzintaru koncertzāles un Kauguros un Talsu šosejas rotācijas apļos. Jauni daudzgadīgie stādījumi 388 kvadrātmetru platībā plānoti daudzdzīvokļu māju pagalmos Kauguros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)