Banner 980x90

Par sasniegumiem mācībās Jūrmalas pašvaldība skolēniem piešķirs naudas balvas

Foto: Jurmala24.lv
Foto: Jurmala24.lv
Par sasniegumiem mācībās, olimpiādēs un zinātniski pētnieciskos konkursos valsts un starptautiskā mērogā Jūrmalas pašvaldība skolēniem piešķirs naudas balvas, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

To paredz 2016.gada 21.janvāra domes sēdē apstiprinātais Jūrmalas pilsētas domes "Nolikums par naudas balvu piešķiršanu Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamajiem".

"Jūrmalas pilsētā esam izveidojuši labvēlīgu un atbalstošu vidi izglītības ieguvei," norāda Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Imants Vasmanis. "Visiem skolēniem, kuri mācās Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, līdz pat 12. klasei ir nodrošinātas bezmaksas pusdienas un braukšana pilsētas autobusos bez maksas. Esam aprēķinājuši, ka ģimenei ar diviem skolas vecuma bērniem, kuri apmeklē dažādas ārpusskolas nodarbības, šāds pašvaldības atbalsts ļauj ietaupīt vidēji 190 eiro mēnesī. Naudas balvas par sasniegumiem mācībās skolēniem palīdzēs veidot pozitīvu attieksmi pret mācībām, un tas būs arī papildu stimuls kvalitatīvi apgūt zināšanas un sasniegt izcilus rezultātus Tā būs arī papildu motivācija ģimenēm ar bērniem iegūt izglītību Jūrmalā."

Naudas balvas tiks piešķirtas Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu 7.–12.klašu skolēniem, kuriem mācību sasniegumu vidējais vērtējumu mācību gadā nav zemāks par 8,5 ballēm, par 1., 2. vai 3.vietu, vai Atzinību valsts vai starptautiska mēroga mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, skolēnu zinātniski pētnieciskajos konkursos, kā arī par sasniegumiem Valsts izglītības satura centra noteiktajās mācību priekšmetu olimpiādēs un starptautiskajā skolēnu zinātniski pētnieciskajā konferencē. Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem naudas balvas tiks piešķirtas par izciliem sasniegumiem mākslā, mūzikā, sportā vai jaunradē.

Par mācību sasniegumiem 7.–9.klašu skolēni, kuriem mācību sasniegumu vidējais vērtējums mācību gadā nav zemāks par 8,5 ballēm, saņems naudas balvu 100 eiro apmērā, 10.–12.klašu skolēni – 150 eiro. Par 1., 2. vai 3.vietu, vai Atzinību valsts mācību priekšmetu olimpiādēs un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursā valsts mērogā I pakāpei noteikta balva 250 eiro, II pakāpei – 200 un III pakāpei – 100 eiro, par Atzinību – 70 eiro.

Par 1., 2. vai 3.vietu, vai Atzinību valsts mēroga atklātajos mācību priekšmetu konkursos par I pakāpi tiks piešķirta naudas balva 150 eiro, par II pakāpi – 100 eiro, par III – 70 eiro un par Atzinību – 50 eiro. Par izvirzīšanu dalībai un par sasniegumiem Valsts izglītības satura centra noteiktajās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs vai starptautiskajā zinātniski pētnieciskajā konferencē naudas balva ir 150 eiro. Naudas balvas par izciliem sasniegumiem mākslā, mūzikā, sportā vai jaunradē profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem saskaņā ar nolikumu ir 100 eiro.

Izvērtējot skolēnu sasniegumus mācību gada laikā, pretendentus naudas balvas piešķiršanai izvirzīs izglītības iestādes. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektora izveidota komisija. Naudas balvas tiks pasniegtas svinīgā pasākumā jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)