Banner 980x90

Pēc Budžeta komisijas aicinājuma IZM vēl pirms internātskolu reorganizācijas informēs par risinājumu audzēkņu nākotnei

Rīga, 14.nov., LETA. Pēc Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Jāņa Vucāna (ZZS) aicinājuma Izglītības un zinātnes ministrija sniegs informāciju par risinājumu audzēkņu tālākajai nākotnei, kad būs notikusi internātskolu reorganizācija.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) komisijas sēdē pauda gatavību laicīgi sagatavot nepieciešamos plānus. Komisija arī attiecīgu vēstuli šajā jautājumā plāno vērsties arī pie Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Budžeta komisija šodien virzīšanai izskatīšanai galīgajā lasījumā Saeimā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā.

Saskaņā ar likumprojektā atbalstīto regulējumu jaunu internātskolu dibināšana no 2018.gada 1.janvāra nebūs atļauta. Internātskolas, kas nodibinātas līdz minētajam datumam, būs tiesīgas turpināt savu darbību līdz 2019.gada 31.jūlijam.

Pašvaldības, kuru padotībā ir internātskolas, līdz 2018.gada 30.jūnijam būs jāpieņem lēmums, kas paredz internātskolu likvidācijas, reorganizācijas vai iekšējās reorganizācijas pabeigšanu līdz 2019.gada 31.jūlijam, paredzot izglītojamo tiesības turpināt izglītības ieguvi attiecīgās pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs pēc internātskolas darbības izbeigšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)