Banner 980x90

Pēcpusdienā lietus un apledojums var īpaši apgrūtināt braukšanas apstākļus

Rīga, 24.janv., LETA. Atbilstoši meteorologu prognozēm pēcpusdienā lielā valsts teritorijā ir iespējams lietus un gaisa temperatūras pazemināšanās, kas nozīmē, ka autoceļi apledos un tas var īpaši apgrūtināt braukšanas apstākļus, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas vairāk nekā 120 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem vairākkārt. Galveno autoceļu posmi Kurzemē šodien jau ir tīrīti četras reizes, informēja LVC.

Īpaši apgrūtināta braukšana gaidāma pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšanai ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšanai šādos laikapstākļos ir īslaicīgs efekts, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst un tie ātri vien atkal kļūst slideni.

Prognozes liecina, ka arī tuvākajās dienās atkusnis turpināsies, vien naktīs, iespējams, temperatūra pieturēsies nedaudz zem nulles. LVC brīdina, ka šādos laikapstākļos apledojums uz asfaltētajiem autoceļiem var veidoties ļoti strauji, arī tad, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, jo ceļa virsma nesasilst tik ātri cik gaiss. Apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk uz tiltiem un ceļiem, kas ir noēnoti vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)