Banner 980x90

Pirmo reizi notiks NBS mobilizācijas mācības

Rīga, 15.sept., LETA. Septembrī un oktobrī notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) "Mobilizācijas mācības 2017", kurās paredzēts izpildīt mobilizācijas pieprasījumus juridiskām personām, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu citu NBS mācību uzdevumu izpildei, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Šādas mobilizācijas mācības Latvijā tiek organizētas pirmo reizi.

Mācību laikā paredzēts sagatavot, izsniegt un izpildīt mobilizācijas pieprasījumus juridiskām personām, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu NBS mācību uzdevumu izpildei.

Mācībās pilnveidos NBS personāla, mobilizācijas resursu plānošanā iesaistīto Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pārstāvju un mācībās iesaistīto komersantu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mobilizācijas pieprasījumu plānošanā, izsniegšanā un izpildē.

Mācības vadīs AM un tajās ir iesaistīts NBS Apvienotais štābs, Zemessardze un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

"Mobilizācijas mācības 2017" tiek integrētas iepriekšplānotajās mācībās un tajās tiks veikta starptautisko militāro mācību "Detonators 2017" un "Sudraba bulta 2017" uzdevumu izpildei papildu nepieciešamo autotransporta un traktortehnikas vienību pieprasīšanas un saņemšanas procedūru teorētiskā un praktiskā izspēle, izmantojot mobilizācijas pieprasījumus.

Jau šodien tiks izsniegts mobilizācijas pieprasījums mācību "Detonators 2017" dalībnieku pārvadāšanai maršrutā Lielvārde-Cekule.

"Detonators 2017" notiek no 11.septembra līdz 24.septembrim, Cekulē, bet starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta 2017" norisināsies oktobrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)