Banner 980x90

Plūdu risku novēršanai septiņās pilsētās būs pieejami vairāk nekā 29 miljoni eiro

Rīga, 28.okt., LETA. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) sāk projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības (ES) fondu programmā plūdu un krasta erozijas risku apdraudējuma novēršanai par kopumā vairāk nekā 29 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja CFLA pārstāvji.

Kopējais projektu īstenošanai pieejamais finansējums ir 29 628 825 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums - 25 184 501 eiro, bet nacionālais finansējums - vismaz 4 444 324 eiro.

Plūdu riska vai krasta erozijas mazināšanas pasākumu veikšana plānota septiņās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rīgā un Ventspilī.

Šīs ES fondu programmas mērķis ir pielāgoties klimata pārmaiņām, samazinot augstu plūdu risku, un nodrošināt iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu.

Plānots, ka ERAF finansējumu var izmantot esošo hidrotehnisko būvju, tehnoloģisko iekārtu un pārgāžņu pārbūvei un atjaunošanai, jaunu pretplūdu aizsargbūvju būvniecībai, virszemes noteces un lietus ūdeņu novadīšanas infrastruktūras būvju būvniecībai, atjaunošanai un pārbūvei, kā arī dabiskas teritorijas jeb zaļās infrastruktūras pilnīgai vai daļējai atjaunošanai un "zaļo" risinājumu izmantošanai plūdu risku novēršanai.

Atbildīgā iestāde būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Projektu iesniedzēji ir pašvaldības vai pašvaldību iestādes, kas nodrošina pretplūdu pasākumus savā administratīvajā teritorijā.

Gatavot un iesniegt projektus šajā atlases kārtā pašvaldības var vēl gandrīz gadu - līdz nākamā gada 10.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)