Banner 980x90

Policija aicina sargāt savas automašīnas piejūras stāvvietās

Rīga, 20.maijs, LETA. Sākoties vasarai, policija aicina iedzīvotājus pastiprināti pievērst uzmanību sava transportlīdzekļa pasargāšanai piejūras stāvvietās, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Viņa stāstīja, ka joprojām tiek reģistrētas zādzības no transportlīdzekļiem. Šogad Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrētas jau 23 zādzības, bet 2018.gadā fiksēta 81 zādzība no transportlīdzekļiem.

"Iedzīvotāji ir aicināti nezaudēt modrību un neatstāt savu īpašumu viegli pieejamu garnadžiem. Nereti transportlīdzekļu īpašnieki mašīnās redzamā vietā atstāj savas personiskās mantas, kas kalpo kā stimuls garnadzim iekļūt transportlīdzeklī, izsitot auto stiklu vai kādā citā veidā to bojājot," stāstīja Bukša.

VP statistika liecina, ka visbiežāk zagļi no automašīnām zog mobilos telefonus, makus, darba instrumentus, kā arī citas lietas, kas visiem redzamas atrodas transportlīdzekļa salonā. Tāpat tiek zagtas arī automašīnu detaļas - numura zīmes, auto magnetolas, rati, spoguļi, kā arī degviela.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ievērot ar drošību saistītus padomus, lai novērstu iespējamus zaudējumus no garnadžu rokām. Nevajadzētu atstāt automašīnas nomaļās vietās, bet gan apsargātās, oficiālās mašīnu novietnēs. Automašīnu salonos neatstāt savas personīgās mantas, neglabāt automašīnu atslēgas un pultis viegli redzamās un pieejamās vietās, kā arī neatstāt personīgās mantas pie jūras bez uzraudzības.

Policija iesaka izmantot transportlīdzekļa spoguļu marķēšanas pakalpojumu, lai nozagšanas gadījumā policija nozagto detaļu varētu identificēt, kā arī ātrāk atklāt noziedzīgus grupējumus, kas iesaistīti transportlīdzekļu detaļu zādzībā un tirdzniecībā.

Redzot aizdomīgas personas ložņājam gar automašīnām, nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110, lai uz notikuma vietu tiktu izsūtīta ekipāža, piebilda Bukša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)