Banner 980x90

"Jūrmala"/"Fēnikss" aizvada BBL astotdaļfināla atbildes spēli

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Latvijas komandas "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valmiera"/ORDO un "Barons"/LDz 24.februārī aizvada "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēles.

"Jūrmala"/"Fēnikss" plkst.18.30 izbraukumā cīnīsies pret Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis".

Šajā duelī astotdaļfināla pirmā cīņa Lapmežciemā noslēdzās neizšķirti 88:88, līdz ar to atbildes mača uzvarētājs iekļūs ceturtdaļfinālā.

Regulārajā čempionātā jūrmalnieki guva piecas uzvaras 12 mačos, savukārt "Lietkabelis" piedzīvoja vien divus zaudējumus.

Šī pāra uzvarētāji ceturtdaļfinālā spēlēs pret vienu no Lietuvas klubiem - Prieņu-Birštonas "Vytautas" vai Ķēdaiņu "Ņevežis". Pirmajā astotdaļfināla mačā "Vytautas" uzvarēja viesos ar 83:78, bet atbildes spēle notiks šodien.

Tikmēr "Valmiera"/ORDO plkst. 18.30 uzsāks cīņu savā laukumā pret Igaunijas komandu TLU/"Kalev".

Abu komandu pirmajā astotdaļfināla duelī valmierieši izbraukumā uzvarēja ar 84:66, līdz ar to šodien Latvijas komanda nedrīkst zaudēt ar 18 punktu vai lielāku starpību.

Šīs komandas savā starpā tikās jau grupu turnīrā. Valmierieši guva uzvaru mājās ar 72:65, taču pretinieku laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 79:80.

Ja "Valmiera"/ORDO iekļūs ceturtdaļfinālā, tad pretī, visticamāk, stāsies Lietuvas klubs Pasvāles "Pieno žvaigždes", kas astotdaļfināla pirmajā spēlē pārliecinoši uzveica "Barons"/LDz komandu.

Šajā duelī atbildes mačā "Barons"/LDz plkst. 19.30 mājās uzņems "Pieno žvaigždes".

Astotdaļfināla pirmajā spēlē "Barons"/LDz zaudēja ar 84:110, tādējādi atbildes mačā Latvijas komandai jāuzvar ar vismaz 27 punktu pārsvaru.

BBL regulārajā čempionātā "Barons"/LDz guva četras uzvaras 12 spēlēs, savukārt "Pieno žvaigždes" turnīrā iesaistījusies tikai no izslēgšanas spēlēm, jo pirms tam piedalījās FIBA Eiropas kausā, kur sasniedza otro kārtu, taču izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Kā zināms, otrdien vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas.

Jēkabpilieši astotdaļfināla pirmajā spēlē zaudēja ar 14 punktu starpību, taču atbildes mačā ar 93:65 pārspēja Igaunijas klubu Raplas "Avis". Divu spēļu summā "Jēkabpils" izcīnīja panākumu ar 158:144.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" abās astotdaļfināla spēlēs uzveica Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latviešu basketbolisti Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris. Divu spēļu summā liepājnieki guva panākumu ar 167:137.

"Jēkabpils" ceturtdaļfinālā spēkosies ar BBL pagājušās sezonas uzvarētāju Lietuvas komandu "Šiauliai" vai Igaunijas klubu "Port of Parnu". Šī dueļa pirmajā spēlē savā laukumā ar 101:61 pārliecinoši uzvarēja Lietuvas komanda, bet atbildes mačs paredzēts ceturtdien.

"Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfinālā spēkosies ar Igaunijas komandu TU/"Rock", kas astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 204:151 pārspēja Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko.

Visos pāros uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL turnīru šosezon izlaidīs Latvijas vicečempione "Ventspils", kas nodrošināja vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlē arī Utenas "Juventus" no Lietuvas.

BBL turnīra astotdaļfinālā piedalās pērnā gada turnīra čempione "Šiauliai" no Lietuvas, kura no FIBA Eiropas kausa izstājās jau pirmajā posmā, kā arī jau minētā "Pieno žvaigždes" un igauņu klubs TU/"Rock" no Tartu, kuri dalību Eirokausos arī ir noslēguši.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām seko Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. Vēl "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru.

Ceturtdaļfināli notiks no 1. līdz 10.martam. Pusfināli tiks aizvadīti no 15. līdz 24.martam, uzvarētājiem tiekot finālā, bet zaudētājiem spēlējot par trešo vietu. BBL finālspēles plānotas no 29. marta līdz 5.aprīlim. Visās "play off" kārtās uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija "Valmiera"/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. "Liepāja"/"Triobet" tika pie astoņiem, "Jēkabpils" septiņiem, "Jūrmala"/"Fēnikss" pieciem, bet "Barons"/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva "Vytautas", zaudējot tikai vienā no 12 mačiem.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas TTU, kas palika pēdējā vietā.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)