Banner 980x90

"Jūrmala"/"Fēnikss" BBL spēlē uzņem "Barsi" vienību

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss" "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē 26.novembrī savā laukumā uzņem Kazahstānas komandu Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko.

Otrā apļa pirmais duelis Lapmežciemā sāksies plkst.19.00.

Abas komandas savā starpā tiksies jau otro reizi šomēnes - novembra sākumā "Jūrmala"/"Fēnikss" piekāpās ar 63:79.

Šo sezonu jūrmalnieki neaizvada pārāk veiksmīgi. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņi astoņos mačos guvuši vien divas uzvaras, bet BBL ietvaros ir divi panākumi sešos mačos, turklāt tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī "Barsi" basketbolistiem.

Kā zināms, Kazahstānas vienība sezonas laikā ikdienā dzīvo Latvijā un sacenšas arī Rietumu līgas turnīrā.

Šīs abas komandas sacenšas BBL B grupā, kuras kopvērtējumā pēc pirmā apļa līdere ar sešiem panākumiem sešos mačos ir Prieņu-Birštonas "Vytautas" no Lietuvas, bet ar pieciem panākumiem seko "Liepāja"/"Triobet".

Pa trim uzvarām guvusi latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas" un "Jēkabpils" komanda, tikmēr "Atirau "Barsi" un "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībām ir pa divām uzvarām.

Savukārt A apakšgrupā līdere ar pieciem panākumiem sešos mačos ir latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Barons"/LDz komanda ar vienu uzvaru piecos mačos ieņem priekšpēdējo, sesto, pozīciju.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)