Banner 980x90

"Jūrmala"/"Fēnikss" zaudē astotdaļfinālā

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Latvijas komanda "Valmiera"/ORDO trešdien guva uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlē un iekļuva nākamajā kārtā, savukārt citos astotdaļfināla dueļos "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons"/LDz piedzīvoja zaudējumus un noslēdza dalību turnīrā.

"Valmiera"/ORDO savā laukumā ar rezultātu 87:68 (23:22, 22:8, 24:21, 18:17) uzveica Igaunijas komandu TLU/"Kalev".

Abu komandu pirmajā astotdaļfināla duelī valmierieši izbraukumā uzvarēja ar 84:66, līdz ar to Latvijas komanda divu spēļu summā guva panākumu ar 171:134.

"Valmiera"/ORDO sastāvā astotdaļfināla atbildes mačā 18 punktus guva Dāvis Rozītis, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, savukārt 12 punktus sameta Aigars Šķēle.

Valmierieši pēc veiksmīgas otrās ceturtdaļas puslaika pārtraukumā nodrošināja 15 punktu vadību, kas divu spēļu summā tobrīd deva jau 33 punktu pārsvaru.

Šīs komandas savā starpā tikās jau grupu turnīrā. Valmierieši guva uzvaru mājās ar 72:65, taču pretinieku laukumā zaudēja TLU/"Kalev" komandai ar 79:80.

"Valmiera"/ORDO ceturtdaļfinālā spēlēs pret Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes", kas astotdaļfinālā pārspēja "Barons"/LDz komandu divu spēļu summā ar 203:177.

"Barons"/LDz trešdien astotdaļfināla atbildes mačā savā laukumā spēlēja neizšķirti 93:93 (26:23, 27:19, 18:24, 22:27), taču pirmajā cīņā zaudēja "Pieno žvaigždes" ar 84:110.

Astotdaļfināla atbildes mačā "Barons"/LDz labā 17 punktus guva Artūrs Ausējs, 16 punkti un desmit izcīnītas atlēkušās bumbas Karla Hipa kontā, bet 15 sameta Džeisons Kallists.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" izbraukumā ar 78:92 (14:19, 14:20, 21:31, 29:22) zaudēja Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis".

Šajā duelī astotdaļfināla pirmā cīņa Lapmežciemā noslēdzās neizšķirti 88:88, līdz ar to divu spēļu summā jūrmalnieki zaudēja ar 166:180.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Māris Ziediņš, 16 sameta Edgars Jeromanovs, bet 15 pievienoja Edmunds Elksnis.

Jūrmalnieki puslaika pārtraukumā devās ar 11 punktu deficītu, taču pēc trešās ceturtdaļas "Lietkabelis" savu pārsvaru teju dubultoja.

"Lietkabelis" ceturtdaļfinālā spēlēs pret Ķēdaiņu "Ņevežis", kas Lietuvas klubu duelī divu spēļu summā ar 185:166 pārspēja Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Kā zināms, otrdien vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas.

Jēkabpilieši astotdaļfināla pirmajā spēlē zaudēja ar 14 punktu starpību, taču atbildes mačā ar 93:65 pārspēja Igaunijas klubu Raplas "Avis". Divu spēļu summā "Jēkabpils" izcīnīja panākumu ar 158:144.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" abās astotdaļfināla spēlēs uzveica Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latviešu basketbolisti Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris. Divu spēļu summā liepājnieki guva panākumu ar 167:137.

"Jēkabpils" ceturtdaļfinālā spēkosies ar BBL pagājušās sezonas uzvarētāju Lietuvas komandu "Šiauliai" vai Igaunijas klubu "Port of Parnu". Šī dueļa pirmajā spēlē savā laukumā ar 101:61 pārliecinoši uzvarēja Lietuvas komanda, bet atbildes mačs paredzēts ceturtdien.

"Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfinālā spēkosies ar Igaunijas komandu TU/"Rock", kas astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 204:151 pārspēja Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko.

Visos pāros uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL turnīru šosezon izlaidīs Latvijas vicečempione "Ventspils", kas nodrošināja vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlē arī Utenas "Juventus" no Lietuvas.

BBL turnīra astotdaļfinālā piedalās pērnā gada turnīra čempione "Šiauliai" no Lietuvas, kura no FIBA Eiropas kausa izstājās jau pirmajā posmā, kā arī jau minētā "Pieno žvaigždes" un igauņu klubs TU/"Rock" no Tartu, kuri dalību Eirokausos arī ir noslēguši.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām seko Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. Vēl "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru.

Ceturtdaļfināli notiks no 1. līdz 10.martam. Pusfināli tiks aizvadīti no 15. līdz 24.martam, uzvarētājiem tiekot finālā, bet zaudētājiem spēlējot par trešo vietu. BBL finālspēles plānotas no 29. marta līdz 5.aprīlim. Visās "play off" kārtās uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija "Valmiera"/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. "Liepāja"/"Triobet" tika pie astoņiem, "Jēkabpils" septiņiem, "Jūrmala"/"Fēnikss" pieciem, bet "Barons"/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva "Vytautas", zaudējot tikai vienā no 12 mačiem.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas TTU, kas palika pēdējā vietā.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)