Banner 980x90

"Latvenergo" Energoefektivitātes centra energopārvaldības sistēma saņēmusi ISO sertifikātu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

AS "Latvenergo" Energoefektivitātes centrs, kas ikdienā sniedz konsultācijas privātpersonām un uzņēmumiem, ir ieviesis energopārvaldības sistēmu atbilstoši starptautiskajam standartam. Sertifikāciju apliecina saņemtais ISO 50001:2011BM UKAS sertifikāts, ko izsniedza uzņēmums "BM Trada Latvija".

Kā atzīst AS "Latvenergo" Energoefektivitātes centra vadītāja Sanita Bilzena, darbinieki, saņemot šo sertifikātu, ir ļoti gandarīti, jo šis dokuments ir ne tikai apliecinājums paveiktajam, bet Energoefektivitātes centra kolēģiem sniedz arī iespējas dalīties pieredzē ar saviem klientiem, daudz kvalitatīvākā līmenī nododot savu personīgo pieredzi.

Sanita Bilzena: "Nenoliedzami, tas bija izaicinājums arī mums, kuri ikdienā sniedz klientiem padomus energoefektivitātes jomā, pašiem ieviest energopārvaldības sistēmu – tādējādi varējām pārliecināties, kā mūsu ieteiktie praktiskie risinājumi strādā ikdienā. Saņemtais sertifikāts ļauj tagad būt vēl pārliecinātākiem par energoefektivitātes nozīmi un ar vēl lielāku pārliecību konsultēt mūsu klientus, pierādot, ka energopārvaldības ieviešana un sertifikācija nav neiespējams process. Pat mūsu mājā tika identificēti un, galvenais, novērsti apjomīgi energoresursu patērētāji – tātad katrs uzņēmums, gan liels, gan mazs, tiek aicināts sekot mūsu piemēram un novērtēt pozitīvo rezultātu savā ikmēneša elektrības patēriņa rēķinā."

Energoefektivitātes centra speciālists Andris Spīdāns papildina: "Ieviešot Energopārvaldības sistēmu atbilstoši ISO 50001 prasībām, uzņēmumam ir skaidri definēts, kā turpmāk ikdienā plānveidīgi tiks veiktas energoefektivitātes procedūras." "BM Trada Latvija" pārstāve Agnese Alksne norāda, ka viena no būtiskākajām izmaksu pozīcijām uzņēmumā ir enerģijas patēriņš. Šīs izmaksas iespējams samazināt, ja tiek apzināti enerģijas patērētāji, izvērtēta to lietderība un izskatītas iespējas veikt uzlabojumus. Energoefektivitātes centra darbinieki atzina, ka sertifikāta ieviešanas process uz daudzām lietām viņiem licis paraudzīties citādi, jo ikdienā, tāpat kā ikvienā uzņēmumā, darbinieki primāri koncentrējas uz savu darbu."

Kā zināms, Eiropas Komisija 2012.gadā ir pieņēmusi Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2012/27/ES par energoefektivitāti, kuras mērķis ir samazināt atkarību no enerģijas importa, ierobežot klimata pārmaiņas un veicināt energoefektīvas ekonomikas attīstību. Direktīva paredz virkni pasākumu, lai līdz 2020.gadam sasniegtu vispārējo energoefektivitātes mērķi, ietaupot 20% no ES primārā enerģijas patēriņa, kā arī panāktu turpmākus uzlabojumus pēc 2020.gada.

Uzņēmumi, kas izvēlas ieviest un sertificēt energopārvaldības sistēmu pēc ISO 50001:2011, apņemas ilgtermiņā sekot līdzi energopatēriņam un rast tādus cilvēku uzvedības, tehnoloģiju un procesu efektivitātes risinājumus, kas palīdzēs samazināt energoresursu patēriņu.

ISO 50001:2011 ir starptautisks Energopārvaldības sistēmas standarts, kas nodrošina organizācijas ar pamatnostādnēm racionālai un efektīvai enerģijas izmantošanai. Standartā ir aprakstītas energopolitikas ieviešanas prasības organizācijai, vienlaikus definējot mērķus un ieviešanas plānu. Standarts ir viegli integrējams esošajās pārvaldības sistēmās (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001). Standarts pielietojams jebkurai organizācijai, neatkarīgi no tās lieluma vai darbības jomas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)