Banner 980x90

Raiņa un Aspazijas mājā būs skatāma audiovizuāla dzejas performance "Mēness pazudusī kurpe"

Rīga, 12.sept., LETA. Raiņa un Aspazijas mājā šodien plkst.18 notiks notiks dzejnieka Arta Ostupa un mūziķes, mākslinieces Sabīnes Moores audiovizuāla dzejas performance "Mēness pazudusī kurpe", aģentūru LETA informēja muzeja speciāliste Elvīra Bloma.

Ostups ir dzejnieks, publicists, literatūras kritiķis, interneta žurnāla "Punctum" veidotājs. Viņa pirmais dzejoļu krājums "Biedrs sniegs" iznācis 2010.gadā un nominēts Literatūras gada balvai nominācijā "Labākā debija". Mākslinieka otrais krājums "Fotogrāfija un šķēres" nominēts Literatūras gada balvai nominācijā "Labākais dzejas krājums". Savukārt viņa trešais dzejoļu krājums "Žestu" iznācis 2016.gadā un par ieguldījumu literatūrkritikā nominēts Normunda Naumaņa balvai.

Moore ir starpdisciplināra māksliniece un mūziķe, kas zīmē komiksus, animācijas filmas, ilustrē grāmatas, spēlē elektronisko mūziku un dzied. Studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas studiju apakšnozarē. Uz muzikālās skatuves Moore uzstājas ar vārdu "Waterflower".

"Ostups ir nakts dzīvnieks. Lasot viņa dzeju, var šķist, ka mijkrēslis ir punkts, līdz kuram viņš gatavs atkāpties. Viss pārējais - mēness izgaismotas lapotnes, klusi saucieni tumsā. Šīs poētikas redzamākā izpausme ir viņa trešais dzejoļu krājums "Žesti", kas godalgots ar noslēpumaino "T" balvu. Kopīgi ar Moori veidotajā performancē klausītāji varēs doties sirreālā ceļojumā pa mēness pēdām. Mistisku trokšņu pavadījumā izskanēs gan jauni, gan senāk tapuši dzejoļi," par performanci pauda Bloma.

Pasākumu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)