Banner 980x90

Raiņa un Aspazijas vasarnīcas darbinieki arī paši centīsies atrast nozagtos eksponātus

Rīga, 22.jūn., LETA. Raiņa un Aspazijas vasarnīcas darbinieki arī paši centīsies atrast nozagtos eksponātus, aģentūrai LETA sacīja Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte.

Kā ziņots Jūrmalā no rakstnieku Raiņa un Aspazijas vasarnīcas vakar nozagti muzeja eksponāti - tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna, kuru vērtība ir apmēram 14 000 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Videonovērošanas kameru ierakstos ir konstatēts jaunietis, kurš muzeja eksponātus sakrāmējis somā un aiznesis.

"Skumji, ka šāds atgadījums ir noticis. Mēs intensīvi domājam, ko mēs varētu darīt paši," sacīja Meinerte, piebilstot, ka Rakstniecības un mūzikas muzejs ir izrādījis vēlmi palīdzēt atrast nozagtos eksponātus.

Meinerte skaidroja, ka muzejā ir vairāki preventīvie mehānismi, tostarp apsardze, ugunsdrošības sistēma un video novērošana. Muzeja eksponāti nav apdrošināti. "Cilvēki uztraucas par kultūras nozares pārfinansēšanu, taču līdzekļi tik tiešām tam nepietiek," norādīja Meinere, uzsverot, ka fizisku priekšmetu var kompensēt, taču tā memoriālo vērtību - nevar.

Zādzība notika brīdī, kad apmeklētāju muzeja telpās nebija. Visi muzeja darbinieki gatavojās ielīgošanas pasākumiem, tādēļ arī faktu konstatēja brīdi vēlāk.

Meinere izteicās, ka apvienība apsver iespējas mainīt pieeju pret muzeja apmeklētājiem, piemēram, atļaujot atrašanos muzeja memoriāla telpā tikai un vienīgi grupās un ar muzeja darbinieka klātbūtni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)