Banner 980x90

"Rīgas meži" plāno izsolīt astoņus hektārus "Vārnukroga" vasarnīcu zemes iepretim Baltajai kāpai Jūrmalā

Rīga, 29.aug., LETA. Mežsaimniecības uzņēmums "Rīgas meži" šodien plāno izsolīt astoņus hektārus vasarnīcu īpašnieku biedrībai "Vārnukrogs" iznomātās zemes iepretim Baltajai kāpai Jūrmalā, izsoles sākumcenu nosakot 298 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Izsole notiks plkst.11, "Rīgas mežu" telpās, Jūrmalas gatvē 78D, Rīgā.

"Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis aģentūrai LETA paskaidroja, ka zemesgabalu plānots izsolīt, jo attiecīgajā teritorijā ir ierobežota saimnieciskā darbība un "Rīgas meži" no tās apsaimniekošanas nevar gūt ieņēmumus, piemēram, no mežizstrādes.

Tāpat zemesgabals ir apgrūtināts ar citām personām piederošām būvēm, bet "Rīgas mežiem" tikmēr kā zemes īpašniekam jāmaksā visai ievērojams nekustamā īpašuma nodoklis, teica Vaikulis. Summu gan viņš patlaban neprecizēja.

Vaikulis piebilda, ka vēl viens būtisks apsvērums, kamdēļ pieņemts lēmums pārdot šo nekustamo īpašumu, ir tas, ka minētais zemesgabals atrodas Baltās kāpas pretējā nogāzē, līdz ar to Jūrmalas domes ieskatā arī uz to ir attiecināmi Baltās kāpas dabas lieguma nosacījumi. Šī iemelsta dēļ arī uz zemes gabala esošās citām personām piederošās būves nav legalizējamas.

Izsoles noteikumos teikts, ka nekustamais īpašums sastāv no zemes vienības 87 542 kvadrātmetru platībā. Tāpat norādīts, ka 2009.gada 14.oktobrī noslēgts zemes nomas līgums starp "Rīgas mežiem" un vasarnīcu īpašnieku biedrību "Vārnukrogs" ar zemes nomas līguma darbības termiņu - līdz 2021.gada 13.oktobrim.

Objekta nosacītā cena jeb sākumcena ir 298 000 eiro. Tā noteikta, pamatojoties uz sertificēta nekustamo īpašumu vērtētāja atzinumiem. Objektam ir arī slēptā cena, kas ir izsolītāja noteikta zemākā cena, par kuru var tikt pārdots nekustamais īpašums. Slēptā cena ir augstāka par nosacīto cenu.

"Rīgas meži" ar 62 000 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)