Banner 980x90

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanai Jūrmalā atkārtoti izvēlas iepriekš apstrīdēto "Clean R" piedāvājumu

Rīga, 19.janv., LETA. Atkārtoti izvērtējot konkursā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā iesniegtos piedāvājumus, par piemērotāko atzīsts vairāku citu konkursa pretendentu iepriekš apstrīdētais SIA "Clean R" piedāvājums.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Jūrmalas pilsētas domē, domes Iepirkumu komisija ir veikusi atkārtotu visu iesniegto pretendentu piedāvājumu izvērtēšanu. Pamatojoties uz Publisko iepirkumu likumā noteiktajām normām, komisija pieprasīja pretendentam "Clean R" iesniegt detalizētu skaidrojumu par tā iesniegtajiem dokumentiem attiecībā uz SIA "ZAAO", uz kura spējām "Clean R" balstīsies līguma izpildē, ja tam tiks piešķirtas līguma slēgšanas tiesības.

Izskatot un izvērtējot iesniegtos dokumentus, Iepirkumu komisija konstatēja, ka pretendents ir iesniedzis pietiekamu skaidrojumu un pierādījumus tam, lai kvalificētos atlasei un piedalītos tālākā vērtēšanā.

Izvērtējot visus pretendentu piedāvājumus visos vērtēšanas posmos, Iepirkuma komisija pieņēma lēmumu atzīt "Clean R" par saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu. Saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem, "Clean R" piedāvājums tika novērtēts ar augstāko punktu novērtējumu.

Iepirkumu komisija lēmumu ir nosūtījusi IUB.

LETA jau ziņoja, Jūrmalas pilsētas domes iepirkumā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētas administratīvajā teritorijā piecu pretendentu konkurencē pērn oktobrī uzvarēja "Clean R", piedāvājot 7,5 miljonu eiro līgumcenu. Piedāvājumus konkursā bija iesniedzis arī SIA "Pilsētvides serviss", personu apvienība SIA "Eco Baltia vide" un UAB "Ekonovus" un personu apvienība AS "Ragn-Sells" un SIA "Ragn-Sells".

Tomēr, pērn 12.decembrī izskatot no personu apvienības "Eco Baltia Vide" un "Ekonovus", kā arī "JN & V" saņemtās sūdzības, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēma aizliegt Jūrmalas pilsētas domei slēgt iepirkuma līgumu ar "Clean R" un atcelt iepirkuma komisijas lēmumu par konkursa rezultātiem.

Sūdzību iesniedzēji bija norādījuši, ka "Clean R" nav iepirkuma nolikumā prasītā pieredze vismaz viena šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidē un apsaimniekošanā pēdējo trīs gadu laikā. "Clean R" esot izveidojis vairākus atkritumu apsaimniekošanas laukumus, taču neviens no tiem nav izveidots pēdējo trīs gadu laikā, tāpēc tas neatbilst prasībām. Sūdzības iesniedzējs arī pieļāvis iespēju, ka "Clean R", lai izpildītu šo konkursa nolikuma punktu, ir balstījies uz apakšuzņēmēja "ZAAO" pieredzi, un norādīja, ka ir jāizvērtē, vai tas ir iespējams kvalitatīvai līguma izpildei.

IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nolēma, ka pretendentam tiešām nav atbilstošas pieredzes, jo pretendenta spēja izveidot darboties spējīgu atkritumu savākšanas laukumu pierādama ar realizētu objektu iepriekšējo trīs gadu laikā, tātad nozīme ir ne tikai veiktajiem darbiem, bet arī laika periodam, kurā šie darbi veikti. Izvērtējot sūdzības, IUB nolēma, ka "Eco Baltia vide" un "Ekonovus" iesniegums ir daļēji pamatots, savukārt daļā lietvedība ir izbeidzama, bet "JN & V" iesnieguma lietvedība ir izbeidzama.

Pašvaldībai tika uzdots novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot atklātā konkursā "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jūrmalas pilsētā" iesniegtos piedāvājumus, un pieņemt lēmumu.

"Clean R" dibināts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 468 269 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 20 748 746 eiro un peļņa - 1 727 839 eiro. "Clean R" 100% daļas pieder SIA "Vides investīcijas", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, jaunu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju Jūrmalas pašvaldība vēlējās atrast jau līdz 2016.gada sākumam, taču vairākkārtīgi tika pārsūdzēts iepirkuma konkursa lēmums, līdz ar to konkurss arvien tika pagarināts.

Līdz jaunās iepirkuma procedūras noslēgumam atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā veic sadzīves atkritumu apsaimniekotājs, ar kuru patlaban ir spēkā esošs līgums par pakalpojuma sniegšanu pilsētā - personu apvienība SIA "Jūrmalas namsaimnieks"/UAB "VSA Vilnius".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)