Banner 980x90

Skrituļslidošanas festivālā sacentīsies Eiropas labākie skrituļslidotāji

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šo sestdien pie Dzintaru koncertzāles tiks dots starts Jūrmalas skrituļslidošanas festivālam, kas vienlaikus būs Latvijas čempionāts skrituļslidošanā. Slavenākais dalībnieks būs Venecuēlas junioru čempions Sebastjans Tigrers (Sebastian Paredes Tigreros), kurš šajā sezonā papildinājis Igaunijas skrituļslidošanas komandas UUS MAA rindas un starptautiskie dalībnieki no 11 valstīm.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Baltijasmaratoni.lv sabiedrisko attiecību konsultante Līva Pērkone, festivālā paredzēts īpašs balvu fonds ne tikai ātrākajiem braucējiem, bet arī radošākajiem dalībniekiem, kuri būs sarūpējuši krāšņākos tērpus. Pie īpašām balvām tiks radošāko tērpu īpašnieki LEGO bērnu un 4,5 km Ģimenes distancēs kategorijās "Ātrākie no zvēriem" par jautrākajiem dzīvnieku tērpiem, "Superģimene" par saliedētāko ģimenes komandu, "Supervaronis" labākajiem filmu varoņu tērpiem", "Mazie brašuļi" atraktīvākajai mazo māsu vai brāļu komandai. Balvas saņems arī drosmīgākie un interesantākie tērpi, kas neietilps nevienā no kategorijām.

Latvijas sacensību augsto kvalitāti un interesanto Jūrmalas trasi novērtē aizvien vairāk pasaules līmeņa braucēju, gan arī skrituļslidošanas entuziastu. Festivālā būs pieejamas četras distances, to skaitā Turkish Airlines 40,5 km Sporta distance, kuras ātrākie braucēji sacentīsies par Latvijas skrituļslidošanas čempionu titulu, kā arī 9 km Tautas distance un 4,5 km Ģimenes distance. Savukārt skrituļslidotāji līdz 12 gadu vecumam varēs sacensties LEGO bērnu distancēs (500–1000 m) atbilstoši savai vecuma grupai.

Visās distancēs starta un finiša zona atradīsies pie Dzintaru koncertzāles, trases segums visā distances garumā ir asfalts. Sacensību distances atrodas Jūrmalas skaistākajās vietās, dodot iespēju sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem sajust piejūras kūrortpilsētas šarmu. Skatītājiem un līdzjutējiem sacensību dienā būs pieejama arī plaša izklaides pasākumu programma starta zonā.

Reģistrēties Jūrmalas skrituļslidošanas festivālam var elektroniski mājaslapā www.baltijasmaratoni.lv līdz 11.augustam (ieskaitot), kā arī sacensību dienā klātienē. Bērniem līdz 12 gadiem, reģistrējoties mājaslapā, dalība sacensībās ir bez maksas. Reģistrējoties līdz mājas lapā, dalības maksa Sporta distancē ir 15 eiro, Tautas distancē 9 eiro, bet Ģimenes distancē 7 eiro. Organizatori gan atgādina, ka visās distancēs ķiveres ir obligātas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

2016.gada sezonā, 8.oktobrī, sadarbībā ar Baltijasmaratoni.lv Jūrmalā norisināsies arī Jūrmalas MTB velomaratons un sezonas noslēgumā – Jūrmalas orientēšanās spēle. Visi dalībnieki, kas būs reģistrējušies un finišējuši vismaz trijos no sezonas pasākumiem, arī šogad piedalīsies "Nissan Pulsar" izlozē no "Skandi Motors", kā arī būs iespēja laimēt jaunu "Cervélo" šosejas velosipēdu no veikala "Sportlife".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)