Banner 980x90

Sociālās jomas projektu konkursā 13 biedrībām sadalīti 75 000 eiro

Rīga, 25.marts, LETA. Sociālās jomas projektu konkursā 13 biedrībām un nodibinājumiem no visas Latvijas tika sadalīti 75 000 eiro, aģentūru LETA informēja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Konkursā tika saņemti 94 pieteikumi par kopumā 569 000 eiro. Iesniegto projektu vajadzības septiņas reizes pārsniedza summu, kas pieejama. Pieprasījums norāda lielo aktualitāti sociālā atbalsta sniegšanā Latvijā, uzskata organizācijā.

"Ziedot.lv" otro gadu izsludināja "AS "Latvenergo" atbalsts sociālās palīdzības veicināšanas" projektu konkursu Latvijas biedrībām un nodibinājumiem sociālās jomas projektu īstenošanai, pamatojoties uz "Latvenergo" un "Ziedot.lv" noslēgto dāvinājuma līgumu. Šogad konkursā pieejami bija 75 000 eiro.

Lai ziedojumu sadale būtu maksimāli godīga un caurskatāma, par projektu atbalstu lēma Mērķziedojuma padomes pārstāvji no Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, "Latvenergo" un "Ziedot.lv".

Lielāko summu jeb 10 000 eiro konkursā saņēma nodibinājums "Fonds "Nāc līdzās!". Šis projekts, kā norāda Ošāne, dos iespēju bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām parādīt, ka viņi ir talantīgi un spēj kāpt uz lielās skatuves mākslas festivālā "Nāc līdzās" un sevi apliecināt.

Vēl 9680 eiro piešķirti onkoloģisko pacientu atbalsta biedrībai "Dzīvības koks", kuras projekta laikā tiks nodrošināta brīvprātīgo apmācība un informācijas materiālu sagatavošana, lai pēc iespējas kvalitatīvāk varētu palīdzēt cilvēkiem, kuri slimo ar vēzi.

Biedrība "Centrs "Marta" konkursā ieguva 9674 eiro. Šīs biedrības projekta mērķis ir nodrošināt pilnu starpdisciplinārā modelī balstītu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu vardarbībā cietušām Liepājā un tās apkārtnē dzīvojošām sievietēm atbilstoši viņu vajadzībām, lai pārtrauktu vardarbību, mazinātu vardarbībā gūto traumu sekas un nodrošinātu tiesību aizstāvību. Pakalpojumā ietilpst sociālā darbinieka, psihologa, jurista un citu speciālistu koordinēts atbalsts cietušajām, kas papildina un pilnveido valsts apmaksātā atbalsta minimumu.

Vēl 9600 eiro piešķirti biedrībai "Skalbes", un šis projekts palīdzēs uzlabot speciālistu zināšanas par to, kā palīdzēt cilvēkiem, kuri gatavi atņemt sev dzīvību. Projektā speciālistiem tiks nodrošinātas divu dienu apmācības, ko vadīs eksperts no Īrijas, balstoties uz ASV izstrādātu efektīvu un zinātniski pamatotu metodiku "CAMS".

Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" konkursā ieguva 7640 eiro. Projekta mērķis ir izveidot jaunu sociālā atbalsta iespēju cilvēkiem ar invaliditāti, veidot jaunu sociālo pakalpojumu. Mērķis ir palīdzēt tiem, kuri saviem spēkiem to nespēj vai arī nav pietiekami daudz resursu savas palīdzības organizēšanai. 

Biedrība "Nepaliec viens" par 5865 eiro īstenos projektu, kura mērķis ir jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem dot iespēju draudzēties ar vienaudžiem, "iziet sabiedrībā", atrast piemērotas brīvā laika pavadīšanas iespējas un dot iespēju viņiem justies un būt tādiem kā citiem vienaudžiem.

Tikmēr 5775 eiro atvēlēti biedrībai "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns", kura piešķirto finansējumu izmantos cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem pašdarbības kolektīviem. "Biedrības mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem, kuru dalībnieki ir pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem ir daudzu gadu pieredze dažāda veida mūsdienīgu, mākslinieciski augstvērtīgu muzikālu, deju, un teatrālu priekšnesumu veidošanā. Esam paši gatavi turpināt strādāt, lai pilnveidotos un dalīties pieredzē, tādejādi iedrošinot arī citus speciālo skolu jauniešu kolektīvus, sniedzot koncertus četrās Latvijas speciālās skolās," norāda biedrībā.

Nodibinājums "Dzintara lapsas fonds" konkursā ieguva 5190 eiro, lai Liepājā īstenotu projektu, kura mērķis ir divu nodarbību ciklu organizēšana sociālo risku grupu ģimenēm, lai preventīvi mazinātu vardarbības riskus, veicinātu drošu piesaisti, minimizētu disfunkcionālu audzināšanas principu tālāku izplatīšanos sociāli nelabvēlīgā vidē.

Vēl 4155 eiro piešķirti nodibinājumam "Centrs Dardedze". Šī nodibinājuma projektā seši centra psihologi saņems 17 supervīzijas kā arī tiks izvērtēti un izsvērti vismaz 40 izpētes materiāli nodošanai sociālajam dienestam. "Centrs Dardedze" ilgstoši darbojas bērnu tiesību aizsardzības jomā, lai vardarbība nenotiktu un ja notikusi, lai cietušie saņemtu nepieciešamo palīdzību. Šos pakalpojumus nodrošina seši klīniskie psihologi.

Nodibinājums "Liepājas reģionālās slimnīcas atbalsta fonds" saņēma 3040 eiro, un par šo finansējumu tiks organizēti četri semināri, kuros cilvēku ar īpašām vajadzībām piederīgie un paliatīvās aprūpes darbinieki un atbalsta personas tiks apmācīti par enterālo barošanu, enterālās barošanas ierīcēm, perkutānās endioskopiskās gastronomijas zondes kopšanu, pārtikas produktiem un citiem jautājumiem.

Vēl 2586 eiro saņēma biedrība "Alianse Latvija bez bāreņiem", kas nodrošinās 15 bērnus no aprūpes iestādēm ar mentoriem, kuri ilgtermiņā reizi nedēļā brīvprātīgi individuāli pavadīs laiku ar bērniem, sagatavos patstāvīgai dzīvei un apmierinās bērna vajadzību pēc individuālām attiecībām ar tuvu pieaugušo.

"Camphill" nodibinājums "Rožkalni" saņēma 1225 eiro, lai īstenotu projektu, kas ļautu pielāgot lauku saimniecību pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām. Projektā tiks organizēti pieredzes apmaiņas pasākumi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm, interesentiem, sociālo iestāžu darbiniekiem un sociālās aprūpes programmu studentiem par dzīvi lauku saimniecībā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Vēl 570 eiro saņēma biedrība "Atbalsta grupa personām ar garīgās veselības traucējumiem un to piederīgajiem "Gaismas stars", kura plāno ieviest Dienas aprūpes centrā "Gaismas stars" jaunu atbalsta programmu "Veselības atjaunošanas rīcības plāns" par pamatu ņemot Amerikāņu organizācijas "Advocates for Human Potential" materiālus, kas palīdz psihiatrijas pakalpojumu lietotājiem veiksmīgāk atpazīt paasinājuma pazīmes un tikt galā ar krīzes un pēckrīzes situācijām. Projekta laikā tiks organizētas astoņas grupu nodarbības un nodrošinātas individuālās konsultācijas 32 personām.

Piešķirtais finansējums biedrībām un nodibinājumiem, kuri īstenos projektus, būs pieejams no 2019.gada 1.aprīļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)