Banner 980x90

Šogad Jūrmalas pludmalēs atrasti 45 pazuduši bērni

Rīga, 29.sept., LETA. Aizvadītās vasaras peldsezonas laikā Jūrmalas pludmalēs glābēji atraduši 45 pazudušus bērnus, kas bija vairāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas dome.

Aizvadītajā peldsezonā sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai Jūrmalas peldvietās septiņās glābšanas stacijās strādāja 36 glābēji. Kopumā dienestā reģistrēti 487 notikumi, kuros bija nepieciešama glābēju iesaiste.

Atskatoties uz aizvadīto peldsezonu no 15.maija līdz 15.septembrim, Jūrmalas Pašvaldības policijas Glābšanas dienesta priekšnieks Edijs Pivarūns atzina, - lai arī šī vasara ir bijusi daudz vēsāka nekā pērn, tomēr Glābšanas dienesta statistika liecina, ka cilvēki ir atpūtušies aktīvi, uz ko norāda reģistrēto notikumu skaits.

Jūrmalā tikuši glābti peldētāji, uzmeklēti pludmalē noklīduši bērni, sniegta medicīniskā palīdzība, smagākos gadījumos atpūtnieki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu rokās. Visas peldsezonas laikā Jūrmalas oficiālajās peldvietās nav noslīcis neviens cilvēks.

Pirmo medicīnisko palīdzību notikuma vietā glābēji šosezon snieguši biežāk kā pērn, arī mediķu izsaukumu skaits uz pludmalēm šī gada vasarā salīdzinājumā ar pagājušo gadu bija trīskāršojies. Vairāk nekā divas reizes palielinājies gadījumu skaits, kad bērni peldējušies bez pieaugušo uzraudzības - no 28 gadījumiem pērn līdz 59 šogad.

Šovasar mazāk nācies aizrādīt atpūtniekiem par atrašanos pludmalē alkohola reibumā, mazāk aizrādīts arī smēķētājiem. Par dzīvnieku ievešanu pludmalē izteikti 69 aizrādījumi.

Lai arī rudens sezonā lielākajā daļā Latvijas oficiālo peldvietu glābšanas stacijas vairs nedarbojas, Jūrmalā darbu turpinās trīs glābšanas stacijas - Bulduros, Majoros un Kauguros. Rudens mēnešos darba laiks šajās stacijās tiks samazināts proporcionāli dienas gaišajam laikam.

Peldsezonai noslēdzoties, pludmalē tiks samazināts soliņu un atkritumu konteineru skaits, tiks novāktas arī pārģērbšanās kabīnes. Vietās, kur to pieprasīs ziemas peldētāji, pārģērbšanās kabīnes tiks atstātas visu gadu.

Jūrmalas pašvaldības pārziņā ir visvairāk oficiālo peldvietu vienas pašvaldības administratīvajā teritorijā - 11 peldvietas jūras krastā un viena Lielupes krastā. Zilais karogs Jūrmalā plīvo septiņās vietās, sešās peldvietās - Jaunķemeros, Mellužos, Dubultos, Majoros, Dzintaros, Bulduros, kā arī Jūrmalas ostā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)