Banner 980x90

Starp valdību un "Mono" strīds par valsts īpašuma Jūrmalā nodošanu privatizācijai

Rīga, 20.marts, LETA. Starp valdību un SIA "Mono" ir strīds par valsts īpašuma Jūrmalā nodošanu privatizācijai.

Ekonomikas ministrija (EM) skaidro, ka 2015.gada 17.jūlijā ar Ministru kabineta rīkojumu tika atcelts valdības 2006.gada 29.maija lēmums par valsts īpašuma, kas sastāv no zemesgabala 7291 kvadrātmetra platībā un trim būvēm, Jūras ielā 49, Jūrmalā, nodošanu privatizācijai. Privatizācijas ierosinājumu iesniedza nekustamā īpašuma nomnieks - "Mono".

Pēc EM paustā, attiecīgais valdības lēmums tika atcelts, jo tika konstatēts, ka valsts īpašuma objekts atrodas Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā un tā sastāvā atrodas valsts meža zeme. Saskaņā ar Aizsargjoslu likumā un Meža likumā noteikto aizliegumu atsavināt valsts īpašumā esošo zemi Rīgas jūras līča piekrastes 300 metru aizsargjoslas teritorijā un valsts meža zemi attiecīgo īpašuma nevar privatizēt. Līdz ar to valsts īpašuma objektam ir jāpaliek valsts īpašumā un to var izmanto tikai sabiedrības interesēs.

"Mono" šo lēmumu pārsūdzēja tiesā. Ar Administratīvās apgabaltiesas 2017.gada 21.februāra spriedumu uzņēmuma pieteikums tika apmierināts un privatizācijas atteikums atcelts, kā arī uzlikts pienākums Ministru kabinetam atlīdzināt "Mono" tā samaksāto valsts nodevu 28,46 eiro apmērā.

EM ir iepazinusies ar spriedumu un uzskata to par nepamatotu un atceļamu, tādēļ sagatavoja kasācijas sūdzības projektu, kas paredz pārsūdzēt spriedumu pilnā apmērā. Ministru kabinets šodien apstiprināja kasācijas sūdzības iesniegšanu.

"Mono" īpašnieki ir Mihails Uļmans (58,1%), Aleksandrs Plotkins (24%), Kajems Biomins (17,9%), liecina "Firmas.lv" datubāzes informācija.

Uzņēmums 2015.gadā strādāja ar 6,108 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,458 miljonu eiro peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)