Banner 980x90

Tiesa atstāj spēkā aktīvistam Kuzinam piemēroto brīdinājumu par 9.maija gājiena reklamēšanu

Rīga, 23.marts, LETA. Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu nams pagājušajā nedēļā atstājis negrozītu aktīvistam Jānim Kuzinam piemēroto administratīvo sodu - brīdinājumu - par 9.maija gājiena un akcijas "Bessmertnij polk" reklamēšanu.

Kuzinam tika noformēts protokols par to, ka pagājušā gada 9.maijā Jūrmalā tika izvietoti informatīvie materiāli par piedalīšanos 9.maija gājienā - šie materiāli izvietoti uz apgaismes stabiem, bet tie nav bijuši saskaņoti ar Jūrmalas pilsētas domi. Kuzins nepiekrita tam, ka izdarījis pārkāpumu.

Jūrmalas pilsētas domes Administratīvā komisija lēma Kuzinu saukt pie administratīvās atbildības, piemērojot viņam administratīvo sodu - brīdinājumu -, ko Kuzins uzskata par nepamatotu un atceļamu, jo, pēc viņam domām, vaina administratīvajā pārkāpumā nav pierādīta.

Lēmumā tika norādīts, ka nav nepieciešams konstatēt, vai persona ir pati fiziski izgatavojusi un izplatījusi reklāmu, bet ir pietiekami konstatēta, ka reklāma izplatīta šīs personas interesēs.

Kuzins gan skaidroja, ka reklāmas materiālus nebija izvietojis un personas, kas to darījušas, arī nav zināmas, kā arī norādīja, ka viņa interesēs reklāmas materiāli netika izvietoti.

Aktīvists arī atsaucas uz iepriekšējo tiesas nolēmumu, kur tiesa norāda, ka nav pierādīta viņa vaina par plakātu vai uzlīmju līmēšanu, nododot lietu atpakaļ komisijai jaunai izskatīšanai.

Kā liecina tiesas spriedumā iekļautā informācija, to var pārsūdzēt desmit dienu laikā no 17.marta. Kuzins paziņojumā medijiem norāda, ka šo nolēmumu pārsūdzēs.

Kā norāda Kuzins, likumā noteikts, ka līdz ar to viņam arī paredzēts aizliegums gadu veikt jebkādas publiskas akcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)