Banner 980x90

Topošajām māmiņām un senioriem Jūrmalā bezmaksas pakalpojumi veselības veicināšanai

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Rūpējoties par veselīga dzīvesveida iespējām, Jūrmalā vairākām iedzīvotāju grupām pašvaldība bez maksas nodrošina dažādus pakalpojumus veselības veicināšanai, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

Lai topošajām māmiņām sniegtu vairāk iespēju parūpēties par savu veselību grūtniecības laikā un apgūt zināšanas par veselīgu dzīves sākumu mazulim, topošajām māmiņām, sākot ar 12.grūtniecības nedēļu, ir pieejams veselību veicinošu pakalpojumu komplekss. Tas ietver uztura speciālista, psihologa, fizioterapeita un ergoterapeita konsultācijas, nodarbības vingrošanas zālē un peldbaseinā, kā arī jogas nodarbības un aktivitātes relaksācijai speciālistu vadībā.

Šovasar topošajiem un jaunajiem vecākiem tiks rīkotas arī lekcijas un praktisks nodarbību ciklu bērnu veselībai "Veseli vecāki un bērns". Topošie un jaunie vecāki, kā arī speciālisti – ģimenes ārsti – tiks izglītoti par veselīgu uzturu grūtniecības un zīdīšanas laikā un ģimenes uztura paradumu ietekmi uz bērna attīstību.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt daudzveidīgas iespējas veselības veicināšanai ne tikai atsevišķām grupām, bet arvien plašākam iedzīvotāju lokam," stāsta Jūrmalas pilsētas pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja Laima Grobiņa. "Cilvēki ir sapratuši, ka galvenais ir saglabāt labu veselību, tādēļ ir ļoti motivēti un aktīvi izmanto pašvaldības piedāvātos pakalpojumus."

Arī Jūrmalas pilsētas senioriem ir nodrošināti pakalpojumi, kas palīdz saglabāt veselību, būt aktīviem un uzlabot dzīves kvalitāti. Veselību veicinošu pakalpojumu komplekss senioriem ietver ergoterapeita, fizioterapeita nodarbības, uztura speciālista un psihologa konsultācijas, nodarbības peldbaseinā un trenažieru zālē, relaksācijas aktivitātes un nūjošanas nodarbības speciālistu vadībā.

Savukārt cilvēkiem, kam ģimenes ārsts konstatējis aptaukošanos, tiek piedāvātas vingrošanas nodarbības peldbaseinā, lai arī mazinātu vai novērstu liekā svara kaitējumu veselībai un arī lai rosinātu aktīvam dzīves veidam. Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji pakalpojumus veselības veicināšanai var saņemt bez maksas, vēršoties Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldē.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)