Banner 980x90

Trešdien paziņos investīcijām draudzīgākās pašvaldības

Rīga, 5.nov., LETA. Trešdien Latvijas Biznesa savienības iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" kontekstā plānots prezentēt indeksu "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība", aģentūru LETA informēja Latvijas Biznesa savienībā.

Indekss "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība" balstīsies uz reģionu apkopoto pašvaldību pašnovērtējumu, aktivitāti uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras veidošanā un pašvaldību teritorijā esošo uzņēmumu finanšu-ekonomiskajiem rādītājiem.

Latvijas Biznesa savienībā atgādināja, ka iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" mērķis ir stiprināt uzņēmējdarbības garu Latvijā, parādot mazā biznesa produktus un pakalpojumus, radošus veiksmes stāstus Latvijā un pasaulē. Par investīcijām draudzīgākajām pašvaldībām un vairāk kā 5600 mazajiem uzņēmumiem, kas iesaistījušies iniciatīvā ikviens varēs uzzināt, sagaidot "Mazā biznesa dienu", kas notiks 17.novembrī.

Latvijas Biznesa savienībā arī atzīmēja, ka Latvijā mazajos uzņēmumos 2017.gadā peļņas rādītāji turpināja augt, tuvojoties viena miljarda eiro atzīmei (vidējo un lielo uzņēmumu peļņa tuvojās trīs miljardiem eiro), kas liecina par uzņēmēju nepārtrauktu vēlmi pilnveidoties un piemēroties labvēlīgiem un nelabvēlīgiem apstākļiem. Vienlaikus Latvijas Biznesa savienībā atzina, ka, saskaņā ar "Lursoft" datiem, mazā biznesa apgrozījuma dinamikai ir tendence stagnēt piekto gadu pēc kārtas, kas rada bažas par uzņēmējdarbības vides kopējo "veselību". Tāpat krītas arī uzņēmumos nodarbināto skaits.

Latvijas Biznesa savienības valdes priekšsēdētājs Eduards Filippovs norādīja, ka līdzīgi kā citviet Eiropā Latvijas mazie uzņēmumi ir piesardzīgi ar pozitīvām izaugsmes prognozēm, par ko liecina Eiropas Amatniecības, mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas mazo un vidējo uzņēmumu barometrs. Tādēļ nepieciešams atbalstīt cilvēkus, kuru uzņēmība un radošums rada pievienoto vērtību un darba vietas Latvijā.

Indeksa prezentācija plānota 7.novembrī no plkst.11 līdz 13 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) konferenču zālē, Peldu ielā 25, Rīgā.

Jau ziņots, ka Latvijas Biznesa savienība īsteno iniciatīvu "Atbalsti mazo biznesu!" un organizē "Mazā biznesa dienu", kas iesaista vairāk kā 5600 uzņēmumu, kas ir tuvu vienai desmitajai daļai no Latvijas aktīvajiem uzņēmumiem. Iniciatīvu un "Mazo biznesa dienu" atbalsta Latvijas pašvaldības, VARAM un "Lursoft", bet informatīvo atbalstu nodrošina ziņu aģentūra LETA un "Latvijas Avīze".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)