Banner 980x90

Trīs dienas Rojas novadā būs iespēja skatīties Latvijā tapušas filmas

Rīga, 23.jūl., LETA. No 26.jūlija līdz 28.jūlijam norisināsies "Rojas kino brīvdienas", kuru laikā apmeklētājiem būs iespēja skatīties Latvijā tapušas filmas, kā arī tikties ar to veidotājiem, aģentūru LETA informēja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

26.jūlijā seansi notiks Kaltenē un Melnsilā, kur tiks demonstrētas trīs dokumentālās filmas -"Ziedonis", kas pirmizrādi piedzīvoja šī gada maijā, un vēsta par interesantu personību - diriģentu, mūziķi, komponistu un kultūras darbinieku Ziedoni Lindi, kurš, Ziemeļkurzemes piekrastes zvejniekciemā Rojā, kultūras jomā darbojies vairāk kā 30 gadus.

Tāpat tiks demonstrēta filma "Dziesmuvara", kā arī otrā filma no triloģijas par Latvijas rokmūzikas vēsturi "Savējie sapratīs", "Septiņdesmitie. Spožums un posts". Gan Kaltenē, gan Melnsilā ar skatītājiem tiksies viens no filmas veidotājiem Mareks Berents.

27.jūlijā, kino skatīšanās turpināsies trīs brīvdabas kinoteātros Rojā. Šajā vakarā ar skatītājiem tiksies režisore Ināra Kolmane un režisors Ivars Zviedris. Tiks demonstrētas filmas "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS", "Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule", kā arī "Zāģeri" un "Dziesmu vara". Atsevišķa brīvdabas kinozāle paredzēta arī video filmām par Roju laiku lokos.

"Rojas kino brīvdienu" kulminācija būs sestdienas vakarā, kad to noslēgumā, uz lielformāta ekrāna Rojas pludmalē pie pašas jūras tiks demonstrētas divas filmas. Rojas pirmizrādi piedzīvos režisores Ināras Kolmanes jaunā latviešu spēlfilma "Bille", pirms kuras tiks teikti režisores ievaddvārdi. Filmas sižetā attēlotajā laikā iejusties palīdzēs pūtēju orķestra "Talsi" prologs tauru skaņās.

Savukārt turpinājumā, nakts seansā, būs iespēja noskatīties leģendāro režisora Rolanda Kalniņa filmu "Četri balti krekli".

"Rojas kino brīvdienās" būs apskatāmas arī vairākas izstādes. Rojas Jūras zvejniecības muzejs apmeklētājiem piedāvās Ivandas Spulles mākslas darbu izstāde "Tik vienkārši... vienkārši tik". Savukārt Rojas izstāžu zālē būs apskatāmi "ROJA ART LAB" mākslinieku darbi. Sestdienas vakarā Rojas pludmalē norisināsies Jaunjelgavas gleznotāju performance "Akmeņi latvieša dzīvē un sadzīvē", bet "ROJA ART LAB" ,kurā šogad piedalās mākslinieki no Polijas, Anglijas, Taivānas, Spānijas, Meksikas, ASV, Brazīlijas un Latvijas, piedāvās "POP-UP" izstādes un performances.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)