Banner 980x90

Tūristu skaits Jūrmalā pērn kopumā pieaudzis par 22%

Rīga, 22.febr., LETA. Tūristu skaits Jūrmalā, salīdzinot ar 2016.gadu, pieaudzis par 22%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Kopējais tūristu pieaugums Latvijā pērn bijis 12%.

Atbilstoši datiem, 2017.gadā Jūrmala bijusi otrs iecienītākais galamērķis uzreiz pēc galvaspilsētas Rīgas kā ārvalstu, tā Latvijas ceļotājiem. Lielākā daļa jeb 66% no Jūrmalas tūristu skaita pērn bija no ārvalstīm, savukārt 34% - viesi no Latvijas. Ārvalstu viesu lielāko daļu veidoja ceļotāji no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas.

Visvairāk tūristu Jūrmalu apmeklējuši gada siltākajā periodā – 38% viesu Jūrmalu izvēlējušies apmeklēt periodā no jūlija līdz septembrim, savukārt ceturtā daļa (26%) – no aprīļa līdz jūnijam. Vienlaikus pieaudzis tūristu skaits, kas Jūrmalu apmeklē arī ārpus vasaras perioda, jo piektdaļa viesu (20%) Jūrmalu atpūtai izvēlējušies gada pēdējos trīs mēnešos – no oktobra līdz decembrim.

Analizējot tūristu ģeogrāfisko sadalījumu, lielākais pieaugums vērojams no Vācijas (+123%), Zviedrijas (+45%), Lietuvas (+30%,), Krievijas (+15%) un Somijas (+12%). Savukārt vietējo tūristu skaita pieaugums no Latvijas pērn bija 25%.

Vidējais uzturēšanās ilgums Jūrmalas naktsmītnēs ir trīs diennaktis, kas ir ilgāk nekā vidēji valstī (1,9 naktis). Tūristi no Baltkrievijas kūrortpilsētā bijuši visilglaicīgākie viesi, Jūrmalas naktsmītnēs pavadot vidēji 10 dienas. Nākamie ilglaicīgākie Jūrmalas viesi ir no Izraēlas, uzturoties pilsētā vidēji 5,5 diennaktis. Viesi no Vācijas, Latvijas, Krievijas un ASV Jūrmalas naktsmītnēs pavadījuši vidēji 3,5 dienas. Savukārt tūristi no Skandināvijas valstīm, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas kūrortpilsētā viesojušies pārsvarā divas diennaktis. Viesi no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas – pilsētā uzturējušies vidēji 1,5 diennaktis.

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele norādīja, ka atbilstoši statistikai redzams, ka sezonalitātes iespaids uz Jūrmalas tūristu skaitu kļūst arvien mazāks, jo pieaug tūristu skaits, kas Jūrmalu apmeklē ne tikai vasarā, bet arī citos gada mēnešos. "To veicina arvien pieaugošā interese par veselības uzlabošanas, kūrortārstniecības tradicionālajām programmām, SPA īpašajiem piedāvājumiem un konferenču infrastruktūru pilsētas kūrortviesnīcās," sacīja Ušpele.

Savukārt ievērojamo viesu skaita pieaugumu no Vācijas viņa skaidroja ar kūrortārstniecības programmu konkurētspēju kvalitātes, pakalpojumu dažādības un cenu līmeņa ziņā. "Šos pakalpojumus Jūrmalas kūrorta ārstniecības iestādēs izmanto arvien vairāk Vācijas senioru," uzsvēra Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja.

Statistikas dati apkopoti no 60 Jūrmalas tūristu mītnēm ar kopējo vietu skaitu 6913. Vislielākais noslogojums 2017.gadā bija kūrorta rehabilitācijas centros un kūrortviesnīcās.

https://infogram.com/jurmalas-viesnicas-un-turisma-mitnes-apkalpotie-viesi-1gdx3pwv7n64mgr

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)