Banner 980x90

Turpmāk par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā divi eiro

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv
Piektdien, 1.aprīlī atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalas pilsētā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā.

Nodeva par iebraukšanu kūrortpilsētā ir spēkā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim, bet rudens un ziemas periodā par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Automašīnu novietošana pašvaldības ierīkotās autostāvvietās kūrortpilsētā ir bez maksas visu gadu.

Bez maksas iebraukt Jūrmalas pilsētā atļauts elektromobiļiem. Arī transportlīdzeklim, kas pārvadā fiziskas personas ar ārsta nosūtījumu uz Jūrmalas pilsētas ārstniecības iestādēm, par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Bez nodevas samaksas iebraukt Jūrmalā atļauts arī tiem transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam vai kuri pārvadā pirmās grupas invalīdus, bērnus invalīdus vai invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās.

Iesniegumu ilglaicīgās caurlaides saņemšanai var iesniegt klātienē Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centros, kā arī elektroniski ar portāla "Latvija.lv" starpniecību (pakalpojums "Iesniegums iestādei") vai parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz e-pastu "pasts@jpd.gov.lv". Iesnieguma veidlapa pieejama tīmekļa vietnē "www.jurmala.lv". Caurlaides varēs izņemt Jūrmalas pilsētas domes kasē, kas atrodas pirmajā stāvā.

Pašvaldība vērš uzmanību, ka atcelts transportlīdzekļu skaita ierobežojums caurlaides "Uzrādītājam" lietotājiem. Tie autobraucēji, kuri šogad iegādājušies caurlaidi "Uzrādītājam" noteiktam transportlīdzekļu skaitam, varēs lietot caurlaidi "Uzrādītājam" neierobežotam transportlīdzekļu skaitam tā, kā tas bija iepriekš.

Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 28.saistošajiem noteikumiem "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā".

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013.gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un veicinātu tūristu skaita pieaugumu gada aukstajā periodā. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu.

2015.gadā Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā pērn ieņēmusi 2,02 miljonus eiro. Līdzekļi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti pilsētvides labiekārtošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai un citiem pilsētas attīstības pasākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)