Banner 980x90

Vaivaru rehabilitācijas centrā rādīs robottehnoloģiju pacientu atveseļošanā

22.janvārī Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari (NRC Vaivari) tiks demonstrētas jaunākās paaudzes robottehnoloģijas iekārta, kas paredzētas pacientu rehabilitācijai, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv vēsta  centra sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle-Sūniņa.

NRC Vaivari rehabilitācijas speciālisti piedalīsies izglītojošā un praktiskā seminārā par mūsdienīgu robottehnoloģiju izmantošanu pacientu rehabilitācijas procesā. Tā ietvaros notiks Ekso bionic rehabilitācijas iekārtas demonstrācija.

Ekso bionic rehabilitācijas tehnoloģijas sniedz iespēju paralizētiem pacientiem pārvietoties vertikālā stāvoklī. Šī ierīce ir paredzēta rehabilitācijas procesam, lai pacients pats noturot līdzsvaru, ar ierīces palīdzību varētu veikt staigāšanas treniņu.

Anda Nulle, Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari vadītāja: "Rehabilitācijas centrā cilvēkiem pēc smagām saslimšanām un traumām tiek nodrošināta iespēja saņemt intensīvu medicīnisku rehabilitāciju, lai atgūtu iemaņas un prasmes iespējami augstākai funkcionālai neatkarībai ikdienas aktivitātēs. Būtiski ir attīstīt un paplašināt tehnoloģijas, lai Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari varētu pilnvērtīgi konkurēt medicīnas rehabilitācijas jomā ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari attīstības stratēģijā ir paredzēts ieviest robottehnoloģijas rehabilitācijas procesa efektivitātes paaugstināšanai, taču jaunākās robottehnoloģiju iekārtas ir pietiekami dārgas. Nepieciešams ļoti pārdomāti iepazīties un izvērtēt šo tehnoloģiju praktisko pielietojumu."

Pagājušā gada nogalē NRC Vaivari tika demonstrēta Rewalk staigāšanas ierīce, kas arī ir īpaši paredzēta paralizētu pacientu staigāšanas treniņam.

Una Purena Dervenika, Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari Spinālo pacientu rehabilitācijas programmas fizioterapeite: "Ekso bionic rehabilitācijas ierīce īpaši piemērota pacientiem ar muguras smadzeņu bojājumu, multiplās sklerozes pacientiem, kā arī citiem pacientiem ar būtiskiem pārvietošanās traucējumiem kāju paralīzes dēļ. Šīs tehnoloģijas izmantošana rehabilitācijā var uzlabot pacientu vispārējo funkcionālo stāvokli. Tāpat nenovērtējams ir psihoemocionālās iedarbības aspekts, jo šī tehnoloģija paralizētam cilvēkam ļauj izjust brīvību atkal staigājot."

Aicinām interesentus klātienē piedalīties NRC Vaivari izglītojošā seminārā un iepazīties ar šo mūsdienu robottehnoloģiju sasniegumu pacientu rehabilitācijas jomā. Ekso bionic pārstāvji kopā ar NRC Vaivari spinālās nodaļas fizioterapeitiem no plkst.9.00 līdz 16.00 veiks praktiskus paraugdemonstrējumus. Savukārt plkst.12.30 paredzēts izglītojošs seminārs un diskusija par robottehnoloģiju izmantošanu pacientu rehabilitācijā.

NRC Vaivari ir medicīniskās rehabilitācijas, veselības un sociālās aprūpes, izglītības un zinātnes valsts nozīmes objekts - lielākā šāda tipa medicīnas iestāde Latvijā. Galvenā NRC Vaivari darbības joma ir otrā posma medicīniskā rehabilitācija.

NRC Vaivari pēdējo gadu laikā veiktas investīcijas no dažādiem finansējuma avotiem, nodrošinot augstākā līmeņa medicīnisko, tehnoloģisko un profesionālo bāzi, lai spētu sniegt mūsdienīgus konkurētspējīgus rehabilitācijas pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)