Banner 980x90

"Vaivaru" rehabilitācijas programmai pacientiem pēc mugurkaula ķirurģijas piešķirta starptautiska akreditācija

Rīga, 19.apr., LETA. Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" rehabilitācijas programmai pacientiem pēc mugurkaula ķirurģijas piešķirts Eiropas Medicīnas specialitāšu apvienības Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas sekcijas akreditācijas sertifikāts, aģentūru LETA informēja Rehabilitācijas centra pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Iegūtais sertifikāts apliecinot rehabilitācijas programmas atbilstību Eiropas Savienības valstu līmenim. Iepriekšējos gados šīs organizācijas sertifikāti piešķirti "Vaivaru" spinālo pacientu rehabilitācijas programmai un cerebrālās triekas rehabilitācijas programmai bērniem.

Jaunākā akreditētā rehabilitācijas programma paredzēta pacientiem subakūtā periodā pēc mugurkaula ķirurģijas. Pacientus šai programmai nosūta fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kurš konsultē pacientu pirms un pēc operācijas, izvērtējot esošos un draudošos funkciju traucējumus. Rehabilitācijas programma vidēji ilgst 14 dienas, taču tās laiks un intensitāte tiek pielāgota atbilstoši pacientam individuāli izveidotam plānam un sasniedzamajiem mērķiem. Pēc stacionārās rehabilitācijas nereti ir jāturpina mazāk intensīvas ambulatoras nodarbības, un pacienti tiek aicināti ievērot fiziski aktīvu dzīves veidu, apzinoties savus veselības riskus.

"Pēdējos gados esam ieguldījuši daudz darba, lai attīstītu dažādas rehabilitācijas programmas un pilnveidotu tehnoloģiju izmantošanu tajās. Programmu sertifikācija apliecina uz pierādījumiem balstītu tehnoloģiju izmantošanu un parāda attīstības virzienus nākotnei. Programma paredzēta pacientiem pēc mugurkaula ķirurģijas, kuriem saglabājas neiroloģisks deficīts vai sāpju sindroms, kas rada funkcionēšanas traucējumus. Tās mērķis ir mazināt bojājumus un sāpju sindromu, uzlabot mobilitāti, veicināt pacientu neatkarību ikdienas aktivitātēs, kā arī samazināt darba nespējas laiku," pauda "Vaivaru" vadītāja Anda Nulle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)