Banner 980x90

VARAM lūgusi Jūrmalas domi atkārtoti izvērtēt pastāvīgo komiteju sastāvu

Rīga, 19.jūl., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgusi Jūrmalas domi atkārtoti izvērtēt domes pastāvīgo komiteju locekļu sastāvu, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Kā ziņots, Jūrmalas pilsētas domes koalīcija izslēdza opozīcijas deputātus no dalības Attīstības un vides jautājumu komitejā, Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, kā arī Transporta un mājokļu jautājumu komitejā, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē. Opozīcijas partijas - apvienība "Tev Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība "Vidu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vērsās VARAM.

Ministrija informēja, ka nosūtījusi vēstuli Jūrmalas pilsētas domei un tās deputātiem, kuri vērsās ministrijā ar iesniegumu. Vēstulē VARAM lūdz Jūrmalas pilsētas domi nodrošināt Jūrmalas pilsētas domes darbību atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" normām un rast iespēju atkārtoti izvērtēt komitejas locekļu sastāvu.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domē koalīciju veido Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuru pārstāv seši deputāti, un partija "Saskaņa", kuru pārstāv trīs deputāti. Opozīcijā darbojas četri deputāti no apvienības "Tev Jūrmalai!"/JKP, kā arī divi deputāti no VL-TB/LNNK.

Jūrmalas pilsētas domē ir astoņas pastāvīgās komitejas - Attīstības un vides jautājumu komiteja, Finanšu komiteja, Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, Jaunatnes un sporta jautājumu komiteja, Pilsētsaimniecības un drošības komiteja, Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komiteja, Transporta un mājokļu jautājumu komiteja, kā arī Tūrisma un kurortoloģijas komiteja.

Attīstības un vides jautājumu komitejā ir pieci deputāti - komitejas priekšsēdētāja Anita Adijāne (ZZS), komitejas priekšsēdētājas vietniece Rita Sproģe (ZZS), Jānis Lediņš (ZZS), Irēna Kausiniece (ZZS) un Elizabete Krivcova (S).

Pieci deputāti ir arī Izglītības un kultūras jautājumu komitejā - komitejas priekšsēdētāja Sproģe, komitejas priekšsēdētāja vietnieks Ņikita Ņikiforovs (S), Dace Riņķe (ZZS), Kausiniece un Lediņš.

Arī Transporta un mājokļu jautājumu komitejā ir pieci deputāti - komitejas priekšsēdētāja Larisa Loskutova (S), komitejas priekšsēdētājas vietnieks Lediņš, Sproģe, Adijāne un Ņikiforovs.

Likums "Par pašvaldībām" paredz, ka "katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaitu komitejā nosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības ievēlēto deputātu skaitam", tāpēc opozīcijas deputātu neiekļaušana komitejās ir pretrunā ar likumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)