Banner 980x90

Vistuvāk gripas epidēmijas slieksnim aizvadītajā nedēļā pietuvojusies Jūrmala

Foto: Jurmala24.lv
Foto: Jurmala24.lv

Pagājušajā nedēļā gripas saslimstības līmenis vistuvāk epidēmijas apmēriem pietuvojies Jūrmalā, aģentūra LETA uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā skaidroja SPKC pārstāve Anete Jansone, vidējais saslimstības līmenis pagājušajā nedēļā Latvijā bija 29,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Par gripas epidēmijas sākumu tiek paziņots, kad saslimstība vismaz vienā no desmit monitoringā iesaistītajām teritorijām pārsniedz 100 gripas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Gripas intensitāte iepriekšējā nedēļā Jūrmalā bija 80,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Rīgā - 50,8 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju, bet Jelgavā - 19,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC pārstāve gan piebilda, ka līdzšinējā situācija vēl nenozīmē, ka gripas epidēmija sāksies tieši Jūrmalā.

Jansone norādīja - pēdējo nedēļu dati liecina, ka gripas izplatība ir palielinājusies. Iepriekšējā nedēļā kopumā 31 gripas gadījums reģistrēts 72 ģimenes ārstu praksēs, kuras sniedz datus, kā arī slimnīcās ievietots 41 pacients, tai skaitā pieci ar gripas izraisītu pneimoniju.

Savukārt kopš gripas sezonas sākuma stacionārās iestādēs ievietots 51 pacients gripas un desmit pacienti gripas izraisītās pneimonijas gadījumos.

Par epidēmiskās izplatīšanos sākumu liecina gan gripas slimnieku skaita pieaugums, gan Latvijas Infektoloģijas centra virusoloģijas laboratorijas dati, kur 40% no izmeklēto paraugu skaita ir bijuši pozitīvi uz gripas vīrusiem.

Jau ziņots, ka šonedēļ varētu sākties gripas epidēmija, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica SPKC epidemioloģe Raina Nikiforova.

Viņa norādīja, ka iepriekšējā nedēļā saslimstībā ar gripu ievērojami pieaugusi un, visdrīzāk, jau šonedēļ var sagaidīt epidēmijas sākumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)