Banner 980x90

VUGD rīkotajā pārbaudē traucējumi konstatēti trim trauksmes sirēnām

Rīga, 26.nov., LETA. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) šodien rīkotajā pārbaudē traucējumi konstatēti trim trauksmes sirēnām, aģentūru LETA informēja VUGD.

Šodien tika ieslēgtas 163 no 164 Latvijā esošajām civilās aizsardzības trauksmes sirēnām. Apzināti netika iedarbināta viena trauksmes sirēna, kas šobrīd ir demontēta jumta remonta dēļ. No pārbaudītajām 163 trauksmes sirēnām bez traucējumiem un bojājumiem automātiski nostrādāja 160 trauksmes sirēnas. Viena trauksmes sirēna tika iedarbināta manuāli, bet divas nenostrādāja.

Šodien tālruņa 112 zvanu centri saņēma 73 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka nedzird sirēnas.

Latvijā izvietotās trauksmes sirēnas nenodrošina to dzirdamību visā valsts teritorijā, bet iedzīvotājiem nav jāsatraucas par to, ka viņi nesaņems informāciju par apdraudējumu vai katastrofu. Paralēli trauksmes sirēnu iedarbināšanai, lai informētu par izveidojušos situāciju, ārkārtas situācijās operatīvie dienesti izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus - paziņojumu nodošanu caur operatīvo transportlīdzekļu skaļruņiem, iedzīvotāju dzīvesvietu apsekošanu u.tml.

Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad ir kāda ārkārtēja situācija, notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv to draudi. VUGD atgādina, ka gadījumos, ja iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, tās izdzirdot, jāieslēdz radio vai televizors, kur tiks pārraidīta informācija par iespējamo apdraudējumu un rekomendācijas par aizsardzības pasākumiem un turpmāko rīcību.

Trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)