Banner 980x90

Bulduru Dārzkopības vidusskolas un LLU ēkas renovācijā un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā ieguldīti 1,449 miljoni eiro

Rīga, 17.sept., LETA. Bulduru Dārzkopības vidusskolas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ēku renovācijā un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā Zemkopības ministrija šogad pirmajā pusgadā ieguldījusi 1,449 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Tostarp 500 000 eiro ieguldīti Bulduru Dārzkopības vidusskolā, savukārt 949 455 eiro - LLU.

Zemkopības ministrijā informēja, ka pēdējo triju gadu laika LLU attīstībā ministrija kopumā investējusi trīs miljonus eiro. Par šiem līdzekļiem pilis ēkā, kurā izvietota LLU, atjaunotas vairākas auditorijas, veikti fasādes atjaunošanas darbi atbilstoši tās vēsturiskajam izskatam, kā arī īstenota koplietošanas telpu labiekārtošana un rekonstruētas attīrīšanas iekārtas, katlumāja un energoapgāde. Līdzfinansēti arī vairāki Eiropas Savienības (ES) projekti LLU energoefektivitātes uzlabošanā, rekonstruētas dienesta viesnīcas, tostarp veikt jumtu un fasāžu rekonstrukcija, energoefektivitātes uzlabošana.

Savukārt Bulduru Dārzkopības vidusskolā ar ministrijas atbalstu veikta skolas telpu renovācija 2714 kvadrātmetru platībā, kas ir pirmais šāda veida un apmēra remonts skolas ēkas 30 gadu pastāvēšanas laikā. Skolas ēkas otrajā stāvā atjaunotas un izveidotas apmācību telpas floristikas speciālistu sagatavošanai un mākslas priekšmetu apguvei. Mācību auditorijas izveidotas arī mūžizglītības programmu īstenošanai un iekārtotas darba vietas skolotājiem. Ēkas trešajā stāvā labiekārtotas telpas kokkopju-arboristu, dārzkopības un ainavu tehniķu mācību procesam. Ēkas ceturtajā stāvā iekārtotas auditorijas vispārizglītojošo priekšmetu apguvei.

Tāpat Zemkopības ministrijā informēja, ka, pateicoties tehniskā inventāra atjaunošanas un papildināšanas darbiem, mācību procesa nodrošināšanai Bulduru Dārzkopības vidusskolā tiks izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas - lielāko daļu teorētisko mācību priekšmetu ir iespējams apgūt, praktiski darbojoties skolas senajā parkā, dārzā un siltumnīcā.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) sacīja, ka patlaban vidējais nodarbinātā vecums lauksaimniecības nozarē ir 55 gadi un tas nav tikai Latvijā, bet teju tāda pati situācija ir arī visā Eiropā. Tādēļ jau patlaban jārīkojas, lai popularizētu arodus lauksaimniecības nozarē un ne tikai piesaistītu jauniešus darbam un dzīvei reģionos, bet arī motivētu gūt vidējo un/vai augstāko izglītību ar lauksaimniecību saistītās arodos.

Pēc Gerharda minētā, viens no šādiem mehānismiem ir mācību vides un procesu kvalitātes uzlabošana un modernizēšana.

"Jo vairāk jauniešus mēs spēsim piesaistīt un ieinteresēt ar darbu lauksaimniecības nozarē - vai tas būtu veterinārārsts, pārtikas izstrādes eksperts vai jebkurš cits arods, jo vairāk mēs spēsim aizpildīt tukšās darba vietas nozarē ar Latvijas iedzīvotājiem, nevis ārvalstu pilsoņiem, it sevišķi - no trešajām valstīm," teica ministrs.

Tāpat Gerhards norādīja, lai Latvijas iedzīvotāji ar pārliecību saskatītu savu dzīvi un darbu Latvijā un lai aizbraukušie tautieši varētu būt pārliecināti par savu izvēli atgriezties mājās, ir jānodrošina izglītības iespēju pieejamība un jāveicina darbavietu ar atbilstošu atalgojumu pieejamība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)