Banner 980x90

Godina Jūrmalas sakoptāko īpašumu saimniekus

Sestdien, 9.augustā, ar apbalvošanas ceremoniju noslēdzies ikgadējais konkurss "Jūrmalas sakoptākais īpašums", godinot čaklākos privātmāju saimniekus, kā arī iestāžu un daudzdzīvokļu namu teritoriju apsaimniekotājus, kas rūpējas par privāto teritoriju sakopšanu un skaista pilsētvides koptēla veidošanu Jūrmalā. Šogad konkursā tika pieteikti 35 īpašumi, no kuriem diviem piešķirta "Jūrmalas paraugdārza" godalga, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo pašvaldība.

Iepazīstoties ar konkursam pieteiktajiem objektiem dabā, konkursa žūrija vērtēja pirmo iespaidu, ieraugot apskatāmo objektu un tā apkārtni (arī ēku ārējo izskatu, ceļu un laukumu kvalitāti un sakoptību), apstādījumu dažādību un saskaņotību, to kopšanas kvalitāti un mazās arhitektūras formas dārzā, dizainu, labiekārtojuma un apstādījumu detaļu dažādību, atbilstību vietai, saderību un citus parametrus, kas veido īpašuma kopskatu un apliecina uzturēšanas kvalitāti.

No individuālo dzīvojamo māju grupā apskatītajiem 26 īpašumiem žūrijas komisija godalgu "Jūrmalas sakoptākais īpašums" piešķīra desmit pretendentiem:
* Vienības prospekts 32 - īpašums sagaidīja žūriju ar atjaunotu vēsturisko pildrežģa konstrukcijās celto ēku, kvalitatīvi ierīkotiem ceļiem un koptu zālienu, pārdomātiem stādījumiem un oriģināliem ārtelpu dekorējošiem labiekārtojuma elementiem un arhitektūras mazajām formām, kā arī dārza attīstības plāniem uz nākotni.
* Vikingu iela 36 - pārdomāts funkcionāls ārtelpas plānojums, daudzveidīgas un krāšņas dekoratīvo stādījumu grupas un ziedi, labiekārtota un kvalitatīvi uzturēta ne tikai īpašuma teritorija, bet arī ielas otrā pusē esoša meža zona.
* Strēlnieku prospekts 7 - mazs, bet augu daudzveidības ziņā bagātīgs romantisks un mājīgs dārzs ar īpašu auru un unikāliem dārza arhitektūras elementiem.
* Kalēju iela 64 - priežu ieskauta, plaša, pārdomāti projektēta individuālā dzīvojamā ārtelpa vairākām paaudzēm ar lielu peldbaseinu, tenisa kortu un sarkanu pelargoniju akcentiem pie māju palodzēm un tiltiņa ielas malā.
* Vasaras iela 44 - no svešām acīm noslēpts, kvalitatīvi ierīkots un kopts dārzs ar ērtu plānojumu, krāšņiem stādījumiem, Bonsai formās cirptiem dekoratīviem augiem, kas papildināti ar oriģināla dizaina arhitektūras mazajām formām un īpašu sporta zonu mazajiem.
* Caunu iela 10 - žūrijas vērtējumam tiek pirmo reizi pieteikts ar mīlestību izveidots un rūpīgi uzturēts liels dārzs ar bagātīgu dekoratīvo stādījumu klāstu, ūdensaugiem dīķī, praktisku dārza mēbeļu pielietojumu, kur lielo koku paēnā labi sadzīvo krāšņumaugi un mājdzīvnieki.
* Jēkabpils iela 6 - kvalitatīvi veidots un labi uzturēts dārzs ar ūdens elementu klātbūtni un latviskai videi raksturīgo ziedošo augu daudzveidību.
* Emīla Dārziņa 5 - dārzs Ķemeru "sirdī" ar vēstures pieskārienu ēku arhitektūrā un labiekārtojuma elementu izvēlē, cirptas formas augi, liela krāšņumaugu dažādība un rūpīgi koptas puķu dobes.
* Alejas iela 16 - īpašums konkursā piedalās pirmo reizi un žūriju pārsteidza ar oriģinālo žogu gar ielu, "sirdsveida" formas kastaņkoku, perfekti cirpto dzeltenlapu Japānas spireju "vilni", begoniju ziediem un atpūtas zonu dārzā.
* Tirgus iela 15 - kopts dārzs ar bagātīgu, latviskās tradīcijās veidotu puķu dobi un stādījumiem.

Daudzdzīvokļu māju grupā godalgu "Jūrmalas sakoptākais īpašums" žūrija piešķīra īpašumam Amatas ielā 1 - nesen celtam daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksam ar laikmetīgu ēku arhitektūru un pārdomāti veidotu teritorijas labiekārtojumu virs pazemes autonovietnes, kas rotāts ar vienotā stilā veidotiem stādījumiem, ūdens strūklaku un ērtiem soliņiem atpūtai.

Iestāžu un organizāciju grupā godalgu "Jūrmalas sakoptākais īpašums" žūrija piešķīra Majoru Dievmātes Bezvainīgās Sirds Romas katoļu baznīcai par rūpīgi kopto dārzu un skaistiem ziediem ap labi uzturēto baznīcas ēku, kā arī PSIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs Sloka" par dedzīgu darbošanos teritorijas labiekārtošanā un sirsnīgām rūpēm par saviem klientiem.

Par vairākkārt atzinīgi vērtētiem īpašumiem individuālo dzīvojamo māju grupā žūrija godalgu "Jūrmalas paraugdārzs" nolēma piešķirt diviem īpašumiem:
* Kaugurciema iela 69 - ar mīlestību izveidots un rūpīgi uzturēts dārzs kāpās zvejnieka sētā ar lielu dekoratīvo stādījumu daudzveidību, praktisku un izdomas bagātu labiekārtojuma elementu un dārza mēbeļu pielietojumu.
* Zemgales iela 56 - kvalitatīvi izveidota un ar mīlestību aprūpēta savrupmājas ārtelpa, kurā ir padomāts par visu nepieciešamo dārzā (tējas namiņu, pagrabu, mūsdienīgi aprīkotu āra virtuvi zem praktiska jumtiņa), papildinot to ar rūpīgi uzturētām krāšņumaugu dobēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)