Banner 980x90

Jūrmalā sākas Latvijas tenisa čempionāts jauniešiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
14.augustā Lielupes tenisa kortos Jūrmalā sākas Latvijas tenisa čempionāts jauniešiem, kas norisināsies līdz 20.augustam. Dalībai Latvijas čempionātā tenisā jauniešiem šogad pieteikušies 180 dalībnieki.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Latvijas Tenisa savienības pārstāvis Kārlis Lejnieks, par čempionu tituliem vienspēlēs un dubultspēlēs nedēļas garumā sacentīsies meitenes un zēni U12, U14, U16, U18 vecuma grupās. Turnīra pirmajās dienās tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības par iekļūšanu pamatturnīrā, kurā pēc tam izslēgšanas kārtībā tiks noskaidroti šī gada labākie jaunie tenisisti Latvijā.

Savus titulus aizstāvēs arī pagājušā gada čempioni – U18 grupā Alise Čerņecka, Roberts Grīnvalds un Roberts Jaričevskis, kurš pērn bija Latvijas U16 čempions. Augstākā vecuma grupā šogad spēlēs arī Patrīcija Špaka – iepriekš U14 čempione, kā arī līdzšinējie U12 čempioni Anija Ozoliņa un Renards Skutels. Čerņacka, Jaričevskis un vairāki citi vecāko grupu tenisisti nupat aizvadījuši spēles arī Latvijas čempionātā pieaugušajiem, kur teicamas spēles aizvadīja U18 tenisiste Rebeka Mertena, iekļūstot čempionāta finālā sievietēm.

"Latvijas tenisa čempionāts jauniešiem ir nozīmīgākās vietējās sacensības, kurās jaunie tenisisti var apliecināt savas prasmes un gūt gandarījumu, kļūstot par Latvijas čempioniem. Šis turnīrs ir arī lielisks veids, lai novērtētu jauno spēlētāju izaugsmi gadu gaitā no agra vecuma līdz profesionālo gaitu uzsākšanai. Jauniešu interesi ik gadu pierāda lielais dalībnieku skaits čempionātā," par gaidāmajām sacensībām stāsta Kārlis Lejnieks, Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs: "Ir liels prieks, ka šogad U12 vecuma grupa ir viskuplākā. Domājams, ka laika gaitā redzēsim izaugam spēcīgus spēlētājus."

Sacensības norisināsies Lielupes tenisa centrā, Oskara Kalpaka prospektā Jūrmalā. Spēļu sākums katru dienu plkst.10.00. Skatītājiem ieeja bez maksas. Latvijas tenisa čempionātu jauniešiem atbalsta Itera Latvija, SEB, A.C.B., VENDEN, Pure Chocolate, Milzu!, Sportland, Nike.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)