Banner 980x90

Jūrmalā sāksies bezmaksas jogas un cigun nodarbības brīvā dabā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Trešdien, 1.jūnijā, Jūrmalas pludmalē kvalificētu treneru vadībā notiks bezmaksas jogas un cigun nodarbības, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leite.

Jogas nodarbība notiks Majoru pludmalē plkst.10.00.

Plānots, ka jogas nodarbības Majoru pludmalē notiks visas vasaras garumā, no 25.maija līdz 31.augustam, gan Majoru pludmalē jūras krastā, gan Ezeru ielas galā pie Lielupes, kur nodarbības norisināsies piektdienās. Nodarbības tiek organizētas otro gadu pēc kārtas un tās vadīs jogas instruktors, Latvijas Universitātes Indijas studiju un kultūras centra lektors Arnis Siliņš.

Jogas nodarbības norisināsies no rīta, jo tad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Līdz ar praktiskām nodarbībām biedrība "Latvijas Jogas skola" rīkos arī lekcijas par jogas vēsturi un filozofiju, kuras notiks Sabiedrības integrācijas valsts aģentūras telpās Dubultos, Dubultu prospektā 71. Pirmā lekcija, kurā tiks stāstīts par pašizziņas un veselības principiem jogas tradīcijā, notiks 2.jūnijā, plkst.19.00.

Jūrmalā būs arī cigun nodarbības, kuras vadīs sertificēti cigun instruktori Igors Kudrjavcevs, Natālija Krivčenkova un Gunita Galiņa-Kaliņa. Nodarbības notiks trīs reizes nedēļā - pirmdienās plkst.18.30 Dzintaru pludmalē, trešdienās plkst.18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, bet lietus gadījumā Mellužu parka estrādē. Savukārt sestdienās plkst.10.00 Kauguru pludmalē Kapteiņa Zolta ielas galā pie glābšanas stacijas. Lietus gadījumā nodarbību norises vieta būs glābšanas stacijas 2.stāvā.

Lai rūpētos par Jūrmalas iedzīvotāju veselības uzlabošanu, Jūrmalas pašvaldība desmito gadu konkursa veidā piešķir līdzfinansējumu veselības veicināšanas projektiem, ko realizē nevalstiskās organizācijas, biedrības un uzņēmumi.

Šogad projektu konkursā Jūrmalas pašvaldība kopumā atbalstījusi desmit projektus, piešķirot līdzfinansējumu 40 tūkstošu eiro apjomā. Atbalstītie projekti jūrmalniekiem dos iespēju vairāk uzzināt par pareizu un sabalansētu uzturu gan praktiskās nodarbībās, gan lekcijās, īpaši topošajām un jaunajām māmiņām, pamatskolu skolēniem un viņu vecākiem. Jūrmalā bez maksas būs pieejamas arī fiziskās aktivitātes cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Bērniem tiks sniegta iespēja uzlabot savu fizisko sagatavotību. Tāpat tiks atbalstīti arī onkoloģiskie pacienti un viņu tuvinieki, kuriem būs iespēja stiprināt garīgo un fizisko veselību ar meditācijas palīdzību fitnesa nodarbību laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)