Banner 980x90

Jūrmalas domnieki nesteidz skatīt jautājumu par iespējamo fiktīvo nodarbinātību Jūrmalas Alternatīvajā skolā

Rīga, 23.maijs, LETA. Ne Jūrmalas domes koalīcijas, ne opozīcijas deputāti pagaidām nesteidz atbildīgajās komitejās skatīt jautājumu par iespējamo fiktīvo nodarbinātību Jūrmalas Alternatīvajā skolā, noskaidroja aģentūra LETA.

Opozīcijas pārstāvis Guntis Grūba ("Tev, Jūrmalai") aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban visu informāciju par notikušo iegūst no medijiem un sīkākas informācijas par lietas apstākļiem viņam nav. Taujāts, vai opozīcijas nerosinās sasaukt ārkārtas sēdi, lai uzklausītu atbildīgo iestāžu ziņojumu, Grūba sacīja, ka uz baumu pamata šādu lēmumu pieņemt nevar. "Mēs frakcijā, protams, šo jautājumu apspriedīsim, taču ir nevainīguma prezumpcija un spriest par to, ko nezinu - nevaru. Protams, situācija nav normāla un ir jāprasa atbildība, bet tas ir jāuztic kompetentiem cilvēkiem - izglītības pārvaldei un tamlīdzīgi," teica Grūba.

Opozicionārs Andris Čuda (VL-TB/LNNK), kuram Alternatīvajā skolā mācās atvases, pauda viedokli, ka notikušais ir atsevišķu vecāku sazvērestība pret direktoru Egilu Blūmu. "Ja objektīvi paskatāmies, jebkurā skolā var ieiet un atradīsim kādu, kas iebāž naudu kabatā. Linča tiesu tagad taisīt būtu nožēlojami. Blūms ir spējis nodrošināt, ka Alternatīvajā skolā ir viena no augstākajām izglītības kvalitātēm Jūrmalā, un vecāki to patiesi novērtē," sacīja Čuda.

Vienlaikus frakcija pauda viedokli, ka, ja vairāku gadu garumā ir īstenotas šādas shēmas, tas liecina par pašvaldības nepilnvērtīgo pārvaldību.

Tikmēr deputāts Ņikita Ņikiforovs (S) pastāstīja, ka pašvaldība vienojusies Blūma vietā par direktora pienākumu izpildītāju iecelt kādu no domes Izglītības pārvaldes ierēdņiem. "Ņemot vērā, ka sākas vasara un tas būs aktīvs skolu remontu laiks, svarīgi, lai ir cilvēks, kas šos darbus var uzraudzīt un kontrolēt," sacīja Ņikiforovs, norādot, ka lēmumu par konkrētas personālijas iecelšanu varētu pieņemt nākamnedēļ.

Politiķis pastāstīja, ka domes Juridiskajai nodaļai uzdots izvērtēt, vai dome kā trešā persona ierosinātajā krimināllietā var pieteikties kompensācijai, ja gadījumā būs notiesājošs spriedums.

Deputāts Jānis Lediņš (ZZS) pieļāva, ka konkrēto situāciju kādā no tuvākajām sēdēm varētu skatīt Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, lai gan patlaban darba kārtībā nekas tāds iekļauts nav.

Sazināties ar komitejas vadītāju Ritu Sproģi (ZZS) aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) aizdomās par darbinieces fiktīvu nodarbināšanu aizturējusi kādas Jūrmalas skolas vadību - izkrāptā summa varētu būt aptuveni 100 000 eiro, aģentūru LETA informēja VP.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ka aizturētais, iespējams, ir Jūrmalas Alternatīvās skolas direktors Egils Blūms.

17.maijā aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu Jūrmalas iecirkņa policisti aizturēja 1954.gadā dzimušo skolas direktoru. Neatliekamības kārtībā veikta kratīšana viņa darbavietā un dzīvesvietā, izņemot dažādus dokumentus un datu nesējus.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa un dokumenta viltošanu. Kriminālprocesā par aizdomās turētajiem ir atzīts skolas direktors, viņa vietnieks un fiktīvā darbiniece.

Izkrāptā summa, iespējams, ir aptuveni 100 000 eiro, bet precīzu summu skaidros izmeklēšanā, norādīja policijā.

19.maijā skolas direktoram kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums pildīt konkrētās skolas direktora pienākumus, kā arī aizliegums izbraukt no valsts bez izmeklētājas atļaujas, dzīvesvietas maiņas paziņošana un aizliegums tuvoties noteiktām personām un skolai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)