Banner 980x90

LRA vienojusies par sadarbību ar partiju "Tev, Jūrmalai"

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) 11.augustā parakstīja sadarbības līgumu ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai". Līdz ar to LRA apvieno jau deviņus politiskos spēkus, aģentūru LETA informēja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Sadarbības līgums starp LRA un "Tev, Jūrmalai" definē abu politisko organizāciju kopējos mērķus un politiskās darbības uzdevumus, kā arī nosaka sadarbības principus un noteikumus. Vienlaikus sadarbības līgums paredz partijas "Tev, Jūrmalai" atbalstu Latvijas Reģionu apvienībai virzībā uz 12.Saeimu.

LRA un "Tev, Jūrmalai" kopējie mērķi un uzdevumi skar tādas jomas kā sabalansēta Latvijas novadu un reģionu attīstība un iedzīvotāju piesaistes reģioniem stiprināšana, nodarbinātības veicināšana, nacionālās ekonomikas attīstība un stiprināšana, valsts pārvaldes modeļa pilnveidošana, visas tautas vēlēta prezidenta institūcijas izveide, kā arī vairākus citus valstij nozīmīgus jautājumus.

Īpaši sadarbības līgumā ir izcelts punkts par Ķemeru sanatorijas glābšanu no iznīcības, tās attīstību un valsts rehabilitācijas un atpūtas centra izveidi uz sanatorijas bāzes.

LRA līderi Saeimas vēlēšanās ir Mārtiņš Bondars Vidzemē, Mārtiņš Šics Rīgā, Dainis Liepiņš Zemgalē, Nellija Kleinberga Kurzemē un Juris Viļums Latgalē. Kā Latvijas Reģionu apvienības premjera kandidāts 12.Saeimas vēlēšanās ir izvirzīts Bondars. Saraksts pieteikts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos - Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā iekļauti 115 deputātu kandidāti.

Partija "Tev, Jūrmalai", startējot 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, ieguva 8,7% vēlētāju balsu un divus deputātu mandātus Jūrmalas domē.

Latvijas Reģionu apvienība parakstījusi sadarbības līgumu arī ar Kristīgi demokrātisko savienību, Daugavpils reģionālo partiju "Mūsu partija", partiju "Par prezidentālu republiku", Latvijas Atdzimšanas partiju (LAP) un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP).

LRA strādā trīs politiskie spēki, kas uzvarējuši 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, - "Reģionu alianse", Vidzemes partija un "Apvienība iedzīvotāji" no Ikšķiles novada, kā arī LSDSP - politiska partija ar nopietnu pieredzi gan nacionālajā, gan reģionālajā politikā - un LAP, kas iestājas par sociālo jautājumu neatliekamu risināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)