Banner 980x90

"Clean R" uzsāk atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Saskaņā ar konkursa kārtībā noslēgto līgumu trešdien, 14.jūnijā, Jūrmalā darbu sāks jauns atkritumu apsaimniekotājs – vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R". Šobrīd ir veikti visi priekšdarbi, lai uzņēmums sekmīgi sāktu darbu.

Sākot ar 2018.gadu, pilsētā tiks ieviesta jauna sistēma atkritumu apsaimniekošanā, kas vērsta uz atkritumu šķirošanas veicināšanu un iespējami draudzīgākas un izdevīgākas atkritumu apsaimniekošanas kārtības ieviešanu jūrmalniekiem. Jūrmala būs pirmā pilsēta Latvijā, kurā tiks ieviesta konceptuāli jauna pieeja atkritumu apsaimniekošanā: līguma darbības pirmajā gadā atkritumu apjoms tiks mērīts tāpat kā līdz šim – kubikmetros, bet, sākot ar otro gadu, iecerēts pāriet uz svēršanas sistēmu, lai iedzīvotājiem būtu iespēja ietaupīt un maksāt par faktisko radīto atkritumu daudzumu, ļaujot norēķināties par atkritumu svaru. Šāda sistēma arī motivēs šķirot atkritumus, jo par atkritumu izvešanu būs jāmaksā atbilstoši svaram, nevis apjomam.

Šogad atkritumu apsaimniekošanas maksa tiks aprēķināta pēc līdzšinējās kārtības: izvešanas tarifs (10,48 eiro par kubikmetru ar PVN), reizināts ar konteinera tilpumu un izvešanas reižu skaitu. Iedzīvotājiem, kuri dzīvo privātmājās vai rindu mājās, minimālais sadzīves atkritumu izvešanas biežums ir divas reizes mēnesī. Daudzdzīvokļu ēkām minimālais atkritumu izvešanas biežums ir reizi nedēļā. Jūrmalniekiem pašiem ir jāizvērtē, vai viņiem nepieciešams minimālais atkritumu izvešanas skaits, vai arī pakalpojums jāplāno biežāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)