Banner 980x90

Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" atklās Mihaila Malkiela Fondu, kas segs ārstēšanās izdevumus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piektdien, 5.augustā plkst.12.00 Kūrorta rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" svinīgi atklās Mihaila Malkiela Fondu, kas nodrošinās līdzfinansējumu līdz 50 procentiem ārstēšanās izdevumiem agrīnai rehabilitācijai rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri". Fonds sniegs atbalstu bērniem, cilvēkiem darbspējīgā vecumā, sociāli maznodrošinātām personām ar augstu rehabilitācijas potenciālu, nodrošinot šīm pacientu grupām medicīnisko rehabilitāciju. 

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja kūrorta Rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" pārstāvji, zīmīgi ir arī tas, ka tieši šajā dienā rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" svin savu 49.gadadienu kopš savas dibināšanas.

"Ļoti labi saprotu citu cilvēku sāpes. Pacientu ciešanas ir arī manas ciešanas, tāpēc dibinu šo labdarības fondu. Jauni cilvēki un bērni, kuriem pēc traumām, operācijām jāatjauno veselība, netiek uz valsts apmaksātu agrīnu rehabilitāciju garo rindu dēļ. Mūsu rehabilitācijas centrā ir viss nepieciešamais, lai saņemtu kvalitatīvu un profesionālu rehabilitācijas kursu. Starp turīgiem cilvēkiem ir arī ārsti, taču nav daudz tādu, kuriem būtu doma piešķirt līdzekļus labdarībai tieši medicīnā un palīdzēt cilvēkiem atveseļoties. Savus uzkrātos līdzekļus ar savu prātu un sirdi vēlos ziedot pacientiem, saprotot, ka tā ir tikai maza daļa, ko varu sniegt šiem nelaimē nonākušiem cilvēkiem," pauž Fonda dibinātājs Mihails Malkiels.

Likumsakarīgi, ka Mihaila Malkiela fonds ir izveidojis ciešu sadarbību ar Kūrorta rehabilitācijas centru "Jaunķemeri". Rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" ir slavens ar to, ka līdztekus modernām rehabilitācijas metodēm saglabājis arī kūrorta ārstēšanas tradīcijas. "Jaunķemeri" sniedz rehabilitācijas pakalpojumus, atbilstoši Eiropas un Latvijas vadlīnijām. Pacientiem tiek piedāvātas fizioterapijas, ergoterapijas, logopēdijas, fizikālās medicīnas un citas rehabilitācijas tehnoloģijas. Rehabilitācijas centra rīcībā ir arī dabas dziednieciskie faktori, kas ļauj rehabilitācijas procesā iekļaut arī kurortoloģijas metodes.

"Pateicoties Rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" dibinātājam un ilggadējam vadītājam Mihailam Malkielam ir izveidots labdarības fonds, kas sniegs iespēju atbalstīt bērnus un jauniešus ar funkcionēšanas traucējumiem medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai. Mihails Malkiels jau ilgus gadus ir sniedzis atbalstu bērniem, jauniešiem un paralimpiskajiem sportistiem un kopumā paveikts ir ļoti daudz, tomēr līdz ar labdarības fonda atvēršanu, atbalsta sniegšana rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai, tiks sistemātiski organizēta, tādejādi veicinot, ka fonda atbalstu saņems tie pretendenti, kam tas visvairāk ir nepieciešams. Mihaila Malkiela motivāciju darboties labdarības jomā var raksturot Raiņa vārdiem: "Gūt var ņemot, gūt var dodot! Dodot gūtais- neatņemams," gaidāmo notikumu komentē Mihaila Malkiela Fonda valdes locekle Zane Liepiņa.

Uz svinīgo stklāšanas pasākumu tiek aicināti Jūrmalas pilsētas domes, LR Veselības ministrijas, LR Labklājības ministrijas, ārstniecības iestāžu, slimnīcu un citu organizāciju pārstāvji, kā arī ģimenes ārsti, uzņēmēji un preses pārstāvji.

Kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" ir daudzprofila rehabilitācijas centrs, kas savā ikdienas praksē apvieno mūsdienu rehabilitācijas tehnoloģijas ar vēsturiskām kūrorta ārstēšanas tradīcijām - dūņu un minerālūdens procedūrām. Centrs sniedz rehabilitācijas pakalpojumus pacientiem ar kustību un balsta aparāta saslimšanām, centrālās un perifērās nervu sistēmas slimībām, sirds un asinsvadu slimībām, reimatoloģiskām saslimšanām, diabēta komplikācijām, gremošanas trakta saslimšanām, apkalpojot vairāk kā 10 000 pacientus gadā.

Medicīniskā rehabilitācija ir pasākumu komplekss pēc traumām, operācijām, akūtām saslimšanām, kuru rezultātā ir traucētas dažādas funkcionālās aktivitātes. Medicīniskā rehabilitācijas tehnoloģijas pielieto arī hronisku kustību balsta un nervu sistēmas saslimšanu gadījumos, lai saglabātu esošās funkcijas un iespēju robežās uzlabotu ikdienas aktivitāšu veikšanu.

Mihails Malkiels SIA "Sanare- KRC Jaunķemeri" valdes priekšsēdētājs. Dzim.: 01.05.1932., Baltkrievija, Vitebska. Izglīt.: augstākā; 1955- Vitebskas Medicīnas institūts, ārstējošais ārsts-osteorefleksoterapeits, V pakāpes Triju Zvaigžnu ordeņa kavalieris (2002), LRVM atzinības raksts par ieguldījumu rehabilitācijas nozares attīstībā, Latvijas Osteorefleksoterapeitu asociācijas loceklis un Mihaila Malkiela Fonda dibinātājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)