Banner 980x90

Stoltenbergs: Latvija nākamgad būs nozīmīga spēlētāja drošības jomā

Latvijai prezidentūras Eiropas Savienības Padomes laikā būs būtiska loma reģiona drošībā, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Latvija ir būtiska NATO sabiedrotā, un alianse augsti vērtē valsts ieguldījumu kolektīvajā drošībā, tostarp Rīgā izveidojot NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru (NATO StratCom COE) un piedaloties misijā Afganistānā," sacīja ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs arī norādīja, ka Krievija palielinājusi militāro aktivitāti pie NATO robežām, tādēļ Alianses dalībvalstīm ir jāpalielina aizsardzības budžets, kā to plāno darīt Latvija.

"Krievijas rīcība, pārkāpjot Alianses gaisa un jūras telpas, ir riskanta un nepieļaujama, tādēļ NATO turpinās aizsargāt savus sabiedrotos no jebkuriem draudiem. Tā ir mūsu lielākā atbildība un apņemšanās - sargāt katru sabiedroto. Tas ir iekļauts arī NATO līguma 5.pantā," skaidroja Stoltenbergs.

Runājot par Krievijas pausto, ka tā vēlas garantijas, ka Ukraina neiestāsies NATO, viņš norādīja, ka katrai valstij ir tiesības pašai izvēlēties, kā tā sevi aizsargās. Tāpat viņš norādīja, ka darbs pie Ātrās reaģēšanas plāna, kas tika pieteikts NATO samitā Velsā, ir jau sākts un drīzumā varēs redzēt to darbībā.

Savukārt Bērziņš vairākkārt pateicās Stoltenbergam par lēmumu vienā no savām pirmajām vizītēm ierasties tieši Baltijas valstīs un norādīja, ka šobrīd NATO ir jābūt gatavai ne tikai izpildīt nesenajā NATO samitā pieņemtos lēmumus, bet arī skaidri apliecināt savu nostāju - nepieļaut apdraudējumu nevienai no Alianses dalībvalstīm.

"Latvijai ir uzticami sabiedrotie un Latvija ir uzticama saviem sabiedrotajiem," piebilda Bērziņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)