Banner 980x90

Trešdien Latvijā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Rīga, 26.jūl., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.8.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bajāru ielu Rīgā, kur dzīvojamās mājas pazemes autostāvvietā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas pazemes autostāvvietā dega griesti 80 kvadrātmetru platībā un divas vieglās automašīnas ar riepām 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus un divus kaķus, bet 42 cilvēki tika evakuēti. Plkst.12.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.10.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Satiksmes ielu Jūrmalā, kur dega šķūnis un bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja ar piebūvētu saimniecības ēku 180 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo ēku. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts nepilnu trīs stundu laikā.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Jelgavā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, Ogrē atbrīvoja putnu, kas vairākas dienas bija iesprūdis starp dzīvojamās mājas stāviem esošajos stikla blokos, Liepājā atbrīvoja striķī sapinušos putnu, Rojas novadā notvēra ēkā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, Talsos izcēla ēka šahtā iekritušu kaķi, Mazsalacā atbrīvoja 15 metru augstumā striķī sapinušos stārķi, Valmierā atbrīvoja slūžu caurtekā iekritušus pīlēnus un Rīgā nocēla no kokiem divus kaķus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siena kaudze, dīvāns, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siltumnīca, trīs dārza mājas, ēkas ārsienas siltinājums, ciklons ar skaidām, pirts, šķūnis un dzīvojamās ēkas jumts.

Kopumā pagājušās diennakts laikā VUGD saņēma 53 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, savukārt septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)