Banner 980x90

"Vaivaros" izveido rehabilitācijas programmu pacientiem ar retām slimībām

Rīga, 9.maijs, LETA. Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" izveidota jauna rehabilitācijas programma pacientiem, kuriem noteikta reta neiromuskulāra slimība ar jauniem vai progresējošiem funkciju traucējumiem, šodien žurnālistus informēja centra ārste Zaiga Kalnbērza-Ribule.

Šo rehabilitācijas programmu plānots attīstīt ciešā sadarbībā ar Reto slimību koordinācijas centra speciālistiem, kuri plāno un realizē izmeklējumus un diagnostiku konkrētām retām slimībām, lai veicinātu vienotu pamatprincipu izmantošanu ikdienas praksē darbā ar pacientiem, taču nereti pietrūcis pēctecīgas un saskaņotas darbības rehabilitācijas jomā, norāda "Vaivaros".

Kalnbērza-Ribule informēja, ka programmā tiks nodrošināta stacionāra palīdzība ar multidisciplināru pieeju. Uzraudzību programmā nodrošinās 24 stundu garumā.

Kalnbērza-Ribule norādīja, ka multidisciplinārās rehabilitācijas komanda nodrošinās fizioterapiju, ergoterapiju, ortozista, psihologa konsultācijas un logopēda konsultācijas. Tāpat tiks piedāvāta hidroterapija, nodarbības baseinā, nodarbības trenažieru zālē, virtuālās realitātes nodarbības, fizikālā terapija un masāžas. Programmā būs pieejamas arī sociālā darbinieka konsultācijas, deju un kustību terapija, mākslas un mūzikas terapija, kā arī uztura speciālista konsultācijas un citi nepieciešamie pasākumi.

Centra pārstāve norādīja, ka komandā speciālisti izstrādā individuālu medicīniskās rehabilitācijas un dinamiskās novērošanas plānu, ņemot vērā pacienta pamata saslimšanu un specifiskās vajadzības. Viens kurss vidēji ilgs 14 dienas.

Jau ziņots, ka centra "Vaivari" divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,774 miljonu eiro apmērā. Kopumā no šīs summas 1,508 miljoni eiro bija Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 160 000 eiro - valsts budžeta finansējums, bet 1,107 miljoni eiro - paša rehabilitācijas centra līdzekļi.

Centra vadītāja Anda Nulle informēja, ka patlaban pēc renovācijas darbiem centra 6. un 7.stāva telpas uzlabotas gan aprīkojuma, gan vizuālā izskata ziņā, turklāt tās kļuvušas arī funkcionālākas pacientu daudzveidīgajām rehabilitācijas vajadzībām.

"Vaivaros" notikuši arī atjaunošanas darbi centra pieguļošajā teritorijā, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzekļus. Par šo finansējumu uzlabota vides pieejamība un iespēja izmantot jaunizveidotus celiņus arī dažādu grūtības pakāpju dozētas slodzes pastaigām un nodarbībām.

Pērn centrā "Vaivari" stacionārā rehabilitācija tika sniegta 5633 pacientiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)