Banner 980x90

5 Latvijas zoodārzi un mini zoo

 Ja tu, tavi bērni, radinieki vai draugi ir dzīvnieku mīļotāji, un ir vēlme pavadīt jauku dienu ārpus mājas, ciemos pie sevis aicina ne tikai dažādi Latvijas zoodārzi, bet arī lauku sētas un dzīvnieku patversmes. Tajās iespējams aplūkot ne tikai eksotiskus dzīvniekus, bet arī dažādus Latvijai raksturīgus savvaļas dzīvniekus un mājdzīvniekus. Un, protams, ņem vērā, ka dienu pavadīsi ārpus mājas! Tā kā saulīte vasarā ir īpaši aktīva, ieteicams līdzi paņemt arī pretiedeguma līdzekli, pietiekami daudz ūdens un cepuri vai lietussargu.

Raksta turpinājumā apskatīti pieci Latvijas mini zoodārzi, lauku sētas un patversmes, ko vari apmeklēt nākamajā izbraucienā, dodoties atpūtā.

1. Latgales Zoodārzs

Latgales Zoodārzs ir īpašs ar to, ka tajā varēsi apskatīt gan dažādus tropu dzīvniekus, rāpuļus un zivis, gan tādus eksotiskus radījumus, kas iepriekš piederējuši saimniekiem, taču tie nav pratuši vai gribējuši turpināt par tiem rūpēties. Viens no šādiem dzīvniekiem ir piranja – tā neparastā kārtā izmakšķerēta Daugavpils Prohovkas dīķī, kas nav šīs zivs dabīgā dzīvesvide.

Zoodārzs atrodas 228 kilometrus no Rīgas, turklāt tajā iepriekš iespējams pieteikt tematiskas ekskursijas un iesaistīties izglītojošos pasākumos.

2. Mājas ZOO un dzīvnieku patversme "Mežavairogi"

"Mežavairogos" ir apskatāmi dažādi Latvijai raksturīgi savvaļas dzīvnieki, kā arī mājdzīvnieki, no kuriem dažus iespējams samīļot, dažus pacienāt ar kādu našķi (protams, tikai ar darbinieku atļauju!), ar dažiem aprunāties un parotaļāties, savukārt citus ir iespējams arī adoptēt. Jo īpaši svarīgi ir tas, ka, apmeklējot "Mājas ZOO un patversmi "Mežavairogi" tu palīdzēsi finansēt dzīvnieku uzturēšanu patversmē.

"Meža Vairogi" atrodas Ķekavas novada Ķekavas pagastā, Jaunjelgavas (Daugmales) šosejas P85  2. kilometra pašā sākumā.

3. Zooloģiskais dārzs "Mini Zoo"

Patīkami pavadīt laiku un atpūsties aicina viens no retajiem Latvijas privātajiem zooloģiskajiem dārziem – zoodārzs "Mini Zoo" –, kas atrodas Iecavas novada Dzimtmisas zemnieku saimniecībā "Dobuļi. 2009. gada rīkotajā aptaujā "Dobuļi" pelnīti ieguva titulu  "Ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta Zemgalē".

Lauku sētā mājvietu atradušas visdažādākās putnu sugas, piemēram, vistas, fazāni, pāvi, tītari, zosis, baloži, paipalas, kā arī še apskatāmi zirgi, kazas, sesks, jenoti, enerģiska skunksu ģimene, dažādi grauzēji un citi dzīvnieki.

4. Lauku sēta "Priežkalni"

Zemnieku saimniecība "Priežkalni" ir vieta, kur varēsi apciemot dažādus putnus – vistas, zosis, pīles, dažādu šķirņu baložus, pāvus un arī citus putnus. "Priežkalnos" nepalaid garām iespēju iegādāties arī svaigi dētas un ekoloģiski tīras olas, ko dējušas brīvos apstākļos turētas vistas. Lauku sētā ir apskatāmi ne tikai mājputni, bet arī zirgi, ponijs, cūkas, kazas un citi dzīvnieki.

Lauku sēta atrodas aptuveni 40 minūšu braucienā no Rīgas, pusceļā starp Loju un Sēju – Sējas novada "Priežkalnos".

5. Mini zoodārzs "Zaķīši"

Saviem viesiem un interesentiem šis mini zoodārzs piedāvā apciemot gan visu cauru gadu atvērto Trušu dārzu, kurā mīt pieradināti un dzīvespriecīgi truši, gan plašo aploku ar govīm un teliņiem, kazām un kazlēniem, kā arī zirgiem un cūkām. Tāpat zoodārzā tev būs iespēja apskatīt dažādus mājputnus kā, piemēram, pīles, vistas, zosis un citus. Saimniecība piedāvā arī dažādas izklaides un aktīvās atpūtas iespējas, kā arī iegādāties dažādus lauku labumus – kazas pienu, sieru, pašceptu maizi, olas un augļus.

Mini zoodārzs "Zaķīši" atrodas 84 kilometrus no Rīgas, netālu no Amatas upes, Amatas novada Amatas pagasta "Magonītēs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)