Banner 980x90

9 ieteikumi, ko darīt ik dienu, lai ievērojami uzlabotu savu dzīvi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vai pēdējā laikā arvien biežāk nonāc pie secinājuma, ka uztver notiekošo negatīvi? Varbūt biežāk jūties noguris? Vai esi ieslīdzis rutīnā? Ir laiks kaut ko mainīt. Un nē, tam nav vajadzīgi ne papildu līdzekļi, ne jāvelta vairākas stundas laika.

Kā zināms, 66 dienas jeb aptuveni divi mēneši ir laiks, kad jauni paradumi kļūst par automātiskām darbībām. Tas nozīmē, ka, ja vēlies uzlabot savas dzīves kvalitāti, attiecības ar citiem cilvēkiem un pašam ar sevi, tad zini – tas ir iespējams. 

Šeit būs 9 ieteikumi, ko darīt ik dienu, lai ievērojami uzlabotu savu dzīvi:
♦ Saki: "Es tevi mīlu!"

Bieži vien aizmirstam to pateikt saviem mīļajiem vai vienkārši uzskatām par ko pašsaprotamu. Bet "es tevi mīlu" vēlas dzirdēt ikviens, arī tava sieva vai vīrs, mamma, tētis un māsa. Šie trīs vārdi, kurus varam izteikt arī skaļi, ļauj ne tikai mums pašiem, bet arī citiem sajusties īpašiem.

♦ Kādā vasaras vakarā izej pastaigā pa pilsētu
Ja tava diena sastāv vien no strādāšanas birojā vai sēdēšanas mājās, tu neredzi to, kas notiek apkārt. Tu pat nenojaut, ka pat vienkārša putnu čivināšana tev var likt sajusties labāk. Tādēļ kādā siltā vasaras vakarā izej no mājām un pastaigā apkārt, pavēro to, kas notiek, cik viss ir skaists. Tas tev palīdzēs ne tikai nomierināt prātu pirms miega un uzkrāt enerģiju jaunai dienai, bet arī novērtēt mazās lietiņas.

♦ Izaicini sevi
Jau vairākus gadus vēlies iemācīties kādu svešvalodu vai varbūt spēlēt ģitāru? Tad nu laiks izaicināt savu prātu, lai iegūtu jaunas zināšanas un pieredzi. Visbiežāk tieši neiegūta izglītība un iespēju neizmantošana ir tas, ko cilvēki nožēlo visvairāk. Pieliec nedaudz pūļu un pamēģini ko jaunu! 

 Atsakies no tehnoloģijām
Mūsdienās tehnoloģijas ir it visur, un tās arī izmantojam savā ikdienā, meklējot informāciju, uzzinot jaunumus par draugiem u.tml., bet tam visam ir arī sliktā puse. Vairāk laika pavadām pie ekrāniem, arī uzkrājot negatīvo enerģiju, bet mazāk kopā ar saviem mīļajiem. Tādēļ vismaz vienu dienu nedēļā pacenties nolikt malā telefonu, neieslēgt TV. Tā vietā velti laiku sev, uzraksti uz lapiņas tuvākus un tālākus mērķus vai vismaz palasi kādu grāmatu.

♦ No rīta pamosties agrāk nekā parasti
Šis ir daudzu bagātu uzņēmēju ikdienas paradums. Viņi mostas, pirms pamodušies visi pārējie, lai tādējādi varētu kaut stundu vai divas veltīt paši sev. Pamēģini arī tu! Pamosties dažas stundas agrāk nekā parasti, ieslēdz fonā mūziku, ieej dušā, pagatavo brokastis, izej pastaigā. Tu sajutīsi jaunu enerģijas pieplūdumu.
 
♦ Dienas laikā pieraksti lietas, par kurām esi pateicīgs
Ir ārkārtīgi vienkārši ieslīgt depresijā un rutīnā, īgņoties par visu apkārt notiekošo, bet vai tas tiešām ir vajadzīgs? Protams, nē, bet tikai tu pats vari ko mainīt. Pamēģini dienas laikā pierakstīt lietas, par kurām esi pateicīgs. Ja ne tā, tad paskaties uz sevi spogulī, paskaties uz savu atspulgu, pasakies par to, ka esi vesels, vari staigāt, redzēt, runāt utt. Pasakies par savu ģimeni, draugiem, sauli aiz loga, brīnišķīgiem cilvēkiem apkārt, pasakies par visām tām labajām lietām, kas tev ir. Tā tu kļūsi par labāku cilvēku, jutīsies laimīgāks un uzlabosi attiecības. Turklāt laimīgāki kļūs arī cilvēki tev apkārt, jo viens pozitīvi domājošs cilvēks var sniegt iedvesmu otram.

♦ 20 minūtes pavadi, skatoties patiešām smieklīgu seriālu vai video
Jā, zinu, tikko runājām par to, ka mazāk laika vajadzētu pavadīt pie tehnoloģijām. Un tā patiešām ir. Bet tehnoloģijas ir mūsu ikdiena, un it nemaz neskatīties TV vai nelietot telefonu neizdosies. Tā vietā, lai sevi mocītu ar negatīvām ziņām par notiekošo pasaulē, noskaties kādu smieklīgu seriālu! Humors ir lielisks līdzeklis cīņai pret stresu. Tas ir kā ikdienā nepieciešams vitamīns.

♦ Brīvdienās kārtīgi izgulies
Mēs visi labi zinām, ka miegam ir ļoti liela nozīme, un nogurušam cilvēkam ir grūtāk būt laimīgam. Tādēļ, ja arī darba dienās tomēr izgulēties neizdodas, to noteikti izdari brīvdienās. Vismaz 2 naktis nedēļā tu taču vari iet laikus gulēt un vēlāk celties, vai ne?

♦ Atmaksā parādus
Ikvienam no mums šad un tad rodas situācijas, kad naudas pietrūkst – visbiežāk tādēļ, ka gadījušies negaidīti pirkumi. Nekas cits neatliek kā šādā reizē aizņemties no draugiem vai ģimenes. Arī ātrie kredīti ir diezgan pieprasīti. Bet, ja klāt nākamais mēnesis, neaizmirsti aizdevumu atmaksāt. Parādi ir kā lieka nasta, par kuru domājam teju katru brīdi, tādēļ kā pirmā iespēja klāt – atdot to atpakaļ!

Šie visi ieteikumi tieši vai netieši ietekmēs tavas darbības un tavu domāšanu. Jau pēc pāris nedēļām tu sapratīsi, ka domā pozitīvāk un jūties labāk. Izmēģini!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)