Banner 980x90

Aicina sniegt priekšlikumus nākamo Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkošanai

Rīga, 6.aug., LETA. "Dziesmu svētku biedrība" līdz 10.augustam aicina dziedātājus, dejotājus, kolektīvu vadītājus, koncertmeistarus un skatītājus reģistrēties dalībai svētku nozaru darba grupās, sniedzot priekšlikumus 2023.gadā gaidāmo XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII deju svētku rīkošanai, aģentūru LETA informēja aizvadīto svētku virsdiriģents Ints Teterovskis.

Reģistrējoties interneta vietnē "dziesmusvetkubiedriba.lv" iespējams iesaistīties viedokļu un ideju apmaiņā - no 22.augusta līdz 24.augustam norisināsies svētkos iesaistīto kultūras nozaru pārstāvju tikšanās Rīgā, kuru laikā tiks izveidotas nozaru darba grupas, bet darbs tajās noritēs no 27.augusta līdz 16.septembrim.

Pēcāk, 22.septembrī, norisināsies "Dziesmu svētku biedrības" biedru kopsapulce, savukārt 25.oktobrī plānota Dziesmu svētku konference, ko organizēs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) sadarbībā ar "Dziesmu svētku biedrību".

"Lai cik tālu esam šķiet nākamā lielā tautas kopā sanākšana, tieši tagad ir īstais brīdis atskatīties uz aizvadītajiem svētkiem, neaizmirst veiksmes, kā arī atzīmēt nepieciešamos uzlabojamus," paziņojumā mediju pārstāvjiem pauda Teterovskis.

"Dziesmu svētku biedrības" valdē kopā ar Teterovski darbojas arī Irīna Švarcbaha, Guna Trukšāne, Gints Ceplenieks un Jānis Ozols.

Kā ziņots, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)