Banner 980x90

Daces Asnes izstādi "Oga: atklājJūrmalas pilsētas muzejā

31.oktobrī plkst.18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori)  atklāj Daces Asnes bildes un bildes "Oga", pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Dace Asne pašlaik studē Jūrmalā, tāpēc saistība ar pilsētu ir arī ikdienā. Izstāde "Oga" tapusi kā dāvana pilsētai un kopīgiem draugiem. Autore ir mākslas pedagoģe. Pašlaik pilnveido un paplašina savu pedagoģijas spektru Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā Bulduros, studējot biomedicīnas laborantu zinības, kā arī pasniedz vairākus priekšmetus Rīgas Stila un modes profesionālajā vidusskolā.

Izstādē redzamie darbi ir siltu un dzirkstošu enerģijas ogu dāvinājumi draugiem, pasniedzējiem, kolēģiem un audzēkņiem. Kā zaptes burciņas, tikai citādākā formā. Darbu tehnikas dažādas - akrila gleznojumi uz audekla, grafikas, sudraba spalvas zīmējumi, autortehnikas, instalācijas, telpiskas tekstila un citu materiālu tēlniecības formas.

Mākslinieces rokraksta meklējumi iet ceļu atpakaļ no akadēmiskiem uzstādījumiem pie tā, kā zīmulis turēts bērnībā. Bildēs varot atļauties gan pārgalvīgi smiet, gan ironizēt, gan groteski izcelt erotisku līniju akcentus. Daces Asnes darbos savu veldzi var rast arī poēzijas meklētājs.

Iepriekšējā izstādē Jūrmalas pilsētas muzejā "Kafija gultā", kas bija vairāku mākslinieku kopdarbs, atsauksmju grāmata ar skatītāju atsaucīgajiem ierakstiem liecina par bilžu nepieciešamību mūsu dzīvē.

Māksliniece būs sastopama arī radošos tējas un kolektīvo darbu darināšanas vakaros, lai visi interesanti var izbaudīt sarunām un mākslai veltītu laiku. Tā 9.novembrī no plkst.13.00 visi aicināti uz silto rotu darbnīcu, kur būs iespēja darināt filcētas krelles un auskarus, bet 24.novembrī no plkst.13.00 silto rotu darbnīcā tiks veidota piespraude - Rudens oga. Tuvāka informācija pa tālr.: 22069527 (Dace Asne).

Daces Asnes bildes un bildes "Oga" Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 24.novembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)