Banner 980x90

Dienas aprūpes centra izveidošanai bērniem un pieaugušajiem Vecumnieku novadā aizņemsies 497 520 eiro

Dienas aprūpes centra izveidošanai Vecumnieku novadā personām ar garīga rakstura un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem pašvaldība aizņemsies 497 520 eiro, lēmusi novada dome.

Rīga, 11.dec., LETA. Dienas aprūpes centra izveidošanai Vecumnieku novadā personām ar garīga rakstura un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem pašvaldība aizņemsies 497 520 eiro, lēmusi novada dome. Pašvaldībai apstiprināts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekts "Dienas aprūpes centra izveidošana Vecumnieku novadā personām ar garīga rakstura un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem". Projekts tiek īstenots sinerģijā ar Zemgales plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plānu, kurā tiek minēts, ka Vecumnieku novadā tiks izveidots dienas aprūpes centrs personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, tādējādi nodrošinot sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras attīstību. Projektam nepieciešamā summa ir 497 520 eiro. Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei nepieciešams lūgt aizņēmumu attiecināmo izmaksu segšanu 360 066 eiro apmērā. Tāpat projekta īstenošanai paredzēts avanss 72 013 eiro, kā arī pašvaldības līdzfinansējums 65 441 eiro apmērā. Saskaņā ar pašvaldības publiskoto informāciju, centru plānots izveidot, pielāgojot vienu no pašvaldības ēkām. Par darbu veicēju iepirkumā uzvarēja SIA "Kvintets M" ar 401 215 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, piedāvājumu. "Firmas.lv" dati liecina, ka Bauskas novadā reģistrētā uzņēmuma "Kvintets M" apgrozījums pērn ir bijis 2,973 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 162 187 eiro. Būvnieka īpašnieki ir Ainārs un Gatis Marinski.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)